Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az UEFA márciusban dönt, hogy lesznek-e nézők az Eb-n

Ugyan az Európa-bajnokságot egy évvel el kellett halasztani, az európai szövetség továbbra is bízik benne, hogy 2021 nyarán nézők előtt bonyolíthatják le a kontinensviadalt…

Az UEFA információi szerint az UEFA a pénteki szervezőbizottsági értekezleten megerősítette, hogy továbbra is mindenképpen 12 városban szeretnék megrendezni a soron következő Európa-bajnokságot.

Emlékezhetünk ár, hogy a koronavírus-járvány miatt korábban felmerült, hogy a tornát kevesebb helyszínen, vagy egy országban rendezzék meg, az európai szövetség azonban ezt az ötletet hamar elvetette. Az viszont továbbra sem tisztázódott, hogy lehetnek-e nézők az Eb egyes mérkőzésein, ezzel kapcsolatban a francia forrás szerint négy lehetőséget vizsgálnak:

– A legjobb esetben a stadionok teljes kapacitásukkal üzemelhetnek majd, de a szurkolók számára kötelező lesz a maszkviselés.
– A második verzió alapján minden rendező városra külön-külön szabályok vonatkoznának, az aktuális járványhelyzet függvényében.
– A harmadik lehetőség, hogy a stadionokat megnyitják, de csak a kapacitásuk 20-30%-át foglalhatnák el a nézők.
– A legrosszabb forgatókönyv természetesen a zárt kapus rendezés lenne.

Az UEFA várhatóan 2021. március 5-én dönt arról, melyik megoldást alkalmazzák. A kontinensviadal június 11-én veszi kezdetét a római Stadio Olimpicóban.