Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: kiütötte a Schalke csapatát a Mönchengladbach – Videóval

A német élvonalbeli bajnokság 9. fordulójának szombati játéknapjának esti mérkőzésén a Mönchengladbach fogadta a pocsék formában lévő Schalkét.

A felemás arcát mutató ‘Gladbach fogadta az eddig nyeretlen és mindössze három pontot gyűjtő Gelsekirchenieket, akiknek ezúttal sem jött össze a győzelem. A vezetést negyedóra elteltével szerezték meg a hazaiak, egy gyönyörű kontrát vezettek, amelyet ugyan Plea kihagyott, de a kipattanó Neuhaus elé pattant és a lövése, ha szerencsével, de túlvánszorgott a gólvonalon (1-0). Nem sokkal később jött az egyenlítés a semmiből, Uth elképesztően gyönyörű passzát ugyanolyan szépen belsőzte kapásból a kapuba Raman (1-1). Még az első félidőben újra megszerezte a vezetést a hazai gárda, Neuhaus ziccerpasszát tudta értékesíteni Wendt a 36. minutumban (2-1). Így hazai előnnyel mehettek pihenőre a csapatok, egyébként teljesen kiegyenlített volt az első 45 perc.

A második játékrész már csak a Mönchengladbaché volt, a Schalkét egyáltalán nem hagyták érvényesülni, és sikerült további két gólt is szereznie a hazaiaknak. Előbb egy szép szabadrúgás variációt követően tudott védeni Ronnow kapus, de pechére pont Thuram elé ütötte, ő pedig a kapuba gurított közvetlen közelről (3-1). A másik találatot Wolf szerezte, a fiatal osztrák középpályás Plea passzát tudta értékesíteni kiválóan, amellyel beállította a 4-1-es végeredményt. A ‘Gladbach ennek a győzelmének köszönhetően felkapaszkodott a hetedik helyre, míg a Schalke továbbra is az utolsó helyen tanyázik.

Mönchengladbach – Schalke 4-1 (2-1)
Játékvezető: M. Grafe, Helyszín: Borussia-Park (Mönchengladbach)
Gólszerzők: F. Neuhaus (15.), O. Wendt (36.), M. Thuram (52.), H. Wolf (80.) ill. B. Raman (20.)

A forduló eddigi eredményei és további programja
Péntek
Wolfsburg – Werder Bremen 5-3

Szombat
Borussia Dortmund – FC Köln 1-2
RB Leipzig – Arminia Bielefeld 2-1
VfB Stuttgart – FC Bayern München 1-3
Union Berlin – Frankfurt 3-3
Augsburg – Freiburg 1-1

Vasárnap
15:30 Leverkusen – Hertha
18:00 Mainz – Hoffenheim

A bajnokság jelenlegi állása

A góllövőlista élmezőnye