Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredvisie: ezúttal sem kegyelmezett ellenfelének az Ajax – videóval

A holland bajnokság (Eredvisie) 10. fordulójában az éllovas Ajax Amszterdam gárdája az újabb kötelező három pont begyűjtésének reményében látogatott az Emmen otthonába…

 
 

Az Ajax Amszterdam csapata a várakozásoknak megfelelően 5-0-s győzelmet aratott a szombati játéknapon az Emmen vendégeként. A házigazda csak az első 20 percben tudta tartani magát, aztán viszont Davy Klaassen volt eredményes egy kiugrásban. Miután megtört a jég, már sokkal könnyebb dolga volt az amszterdami gárdának, s az első félidőben még a marokkói Zakaria Labyad ugyancsak ziccergólt szerzett, valamit korábbi gólpassza után Anthony bejátszásából Lassina Traore a kapu torkából tudott eredményes lenni. A pihenő után Huntelaar és Promes is játékra jelentkezett, a mérkőzés összképe pedig nem sokat változott, ugyan egy darabig nem estek újabb találatok, a vége mégis kiütéses vendégsiker lett. A szintén csereként beállt Jurgen Ekkelenkamp és Quincy Promes jóvoltából módosították fölényesre a különbséget, utóbbi ráadásul egy kifejezetten tetszetős, sakk-mattig kijátszott akció végén volt eredményes.

A továbbra is csak egyetlen vereséggel álló Ajax magabiztosan vezeti a holland pontvadászatot, utolsó négy meccsén belül ráadásul már harmadszor lőtt legalább öt gólt, azelőtt pedig az ominózus 13-0-s sikerük volt.

Emmen – Ajax Amszterdam 0-5 (0-3)
Gólszerzők:ill. Klaasen (20.), Labyad (29.), L. Traoré (38.), Ekkelenkamp (69.), Promes (82.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye