Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fehéroroszország: az utolsó fordulóban dőlt el a bajnoki cím – videóval

A szombati napon rendezték az utolsó fordulót a fehérorosz bajnokság (Visejsaja Liga) 2020-as kiírásában, melyet akkor ismerhettünk meg igazán, amikor a koronavírus-járvány első, tavaszi hulláma alatt világszerte szinte minden más bajnokság szünetelt…

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

FC Shakhter Soligorsk (@fcshakhterby) által megosztott bejegyzés

Hihetetlen körülmények közt dőlt el a fehérorosz bajnokság 2020-as idényének aranyérme az utolsó fordulóban, hiszen a szombat déli mérkőzések hosszabbításában történt meg a nagy előzés a két esélyes közti küzdelemben. A rekordbajnok BATE Boriszov egy pont előnnyel kezdte a maga mérkőzést a Sahtyor Szoligorszk elleni versenyfutásban, vagyis a saját kezükben volt a sorsuk. Ennek ellenére a BATE erejéből csak egy gól nélküli döntetlenre futotta a Dinamo Minszk ellen, ám mégis így is nagyon sokáig nekik állt a zászló, mert a Sahtyor nem várt módon megszenvedett az FK Minszk csapatával, kétszer is hátrányban volt, ám a hosszabbításban szerzett két találattal 4-2-es győzelmet harcolt ki és elhódította fennállása második bajnoki címét 2005 után.

Dinamo Minszk – BATE Boriszov 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.

Sahtyor Szoligorszk – FK Minszk 4-2 (1-1)
Gólszerzők: Kendysh (24.), Arkhipov (72., 90+9.), Begunov (90+2.), ill. Zherdev (18.), Shramchenko (52.)
Kiállítva: ill. Sazonchik (85.)

 

A BATE a 15 bajnoki címéből 13-at 2006-tól 2018-ig nyert, amikor minden évben ők lettek a bajnokok, azonban immár zsinórban második alkalommal csak az ezüstérem jutott számukra. A dobogó harmadik fokára az utolsó hat meccsét kivétel nélkül megnyerő Torpedo Zogyino ért oda, míg a hullámzóan teljesítő tavalyi bajnok Dinamo Breszt a negyedik helyen zárt. A Belsina és a Szmolevicsi viszonylag simán esett ki a másodosztályba, a Szluck pedig a második vonal harmadik helyezettjével vívhat majd decemberben osztályozót a bennmaradásért.

A 30. forduló eredményei

Belsina – Ruk Breszt 3-7
Dinamo Breszt – Nyeman Grodno 3-1
Dinamo Minszk – BATE Boriszov 0-0
Iszlocs Minszk – Gorodeja 2-2
Szlavija Mozir – Energetik-BGU 2-1
Szluck – Szmolevicsi elhalasztva
Sahtyor Szoligorszk – FK Minszk 4-2
Vityebszk – Torpedo Zogyino 2-3

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)