Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fortuna Liga: idegenbeli sikerrel vette vissza az első helyet a DAC – videóval

A szlovák bajnokság (Fortuna Liga) 15. fordulójában a második helyezett FC DAC 1904 gárdája Nagyszombatra látogatott egy igazi presztízscsatára…

 

Az FC DAC 1904 együttese érvényesítette a papírformát és két második félidei találat jóvoltából 2-0-ra diadalmaskodott a Spartak Trnava ellen. Bernd Storck csapata házon kívül is esélyesnek számított, de Nagyszombaton azért sosem lehet kötelező győzelemről beszélni, ennek megfelelően az első félidő szorosan is alakult, és bár mindkét csapatnak voltak lehetőségei gólszerzésre, végül egyik fél hálója sem remegett meg. Nem sokkal a szünet után viszont négy perc különbséggel két gólt szerezve eldöntötte a három pont sorsát a szerdahelyi gárda, hiszen a venezuelai Eric Ramirez és a moldovai Ion Nicolaescu egyaránt eredményes tudott lenni. Ezzel a két villanással magabiztos győzelmet aratott a Szerdahely, melynek soraiban a csapatkapitány Kalmár Zsolt, valamint Schäfer Anrás egyaránt végig játszotta az összecsapást.

Idegenbeli sikerével három ponttal elhúzott a DAC a nagy ellenlábas Slovantól, amely holnap a Senica otthonában lép pályára, de a szerdahelyiek korábbi halasztása miatt egyel kevesebb mérkőzésen lesznek túl addigra.

Spartak Trnava – FC DAC 1904 0-2 (0-2)
Gólszerzők: ill. Ramírez (56.), Nicolaescu (60.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye