Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: most az Alavestől kapott ki a Real Madrid – videóval

A spanyol bajnokság 11. fordulójában a Real Madrid az Alavest fogadta. Nem volt jó meccse a királyi gárdának, a szerencse sem állt mellettük és a teljesítményük is hagyott több kivetnivalót maga után. Hazard ráadásul megint megsérült, az újabb pontvesztés pedig sokba fog még kerülni Zinedine Zidane együttesének.

Nem kezdte jól a meccset a Real Madrid, mivel az 5. percben büntetőt kapott az Alaves, miután Nacho elméletileg kézzel ért labdához a tizenhatoson belül. Lucas Perez állt oda a labda mögé, és a jobb alsóba lőtt Courtois mellett. Nem volt könnyű dolga a királyiaknak, még egy meg nem kapott tizenegyest is reklamáltak, amikor Hazardot buktatták a tizenhatoson belül. A 20. percben a belga szélső szerzett gyönyörűen labdát, és két csel után nagyjából 14 méterről a kapusba lőtt, majd a kipattanó is az övé lett, de összeakadt a lába Duartéjével. A 24. percben meglőhette volna a második gólját is Alaves, amikor Jota indította tökéletesen Pérezt, aki végül a bal felsőbe emelt volna Courtois felett, de a belga nyújtott kézzel elképesztően nagyot védett. A 28. percben ráadásul le kellett cserélni Hazard-t, aki talán a tizenegyesgyanús esetnél sérült meg. Nagyon szenvedett a Real Madrid, és bár a 39. percben még volt egy nagy helyzetük, Kroos azt is kihagyta, majd az elé kerülő kipattanót is.

A második félidőt is ugyanolyan rosszul kezdte a Real Madrid, mint az elsőt, mivel a 49. percben újabb gólt lőtt az Alaves. Courtois hibázott hatalmasat, amikor egy kirúgásból gólpasszt adott Joselunak, aki köszönte szépen, és 24 méterről laposan a kapu közepébe lőtt. Sokkal jobban is játszott a vendégcsapat, az 58. percben pedig Perez beadását bombázta kapura a Marcelót megelőző Joselu, de a belga ezt most fogta. A 63. percben ismét Perez tört kapura Nachót kicselezve, majd a jobb alsó felé lőtt, de Courtois, hatalmasat védett, majd pedig Varane blokkolta Perez újbóli próbálkozását. A Real Madrid támadgatott, többet birtokolta a labdát, de nem sokat ért vele, bár a 83. percben Vazquez jobb oldali beadása után elképesztően nagyot mentett a gólvonalon a berepülő Díaz. A nagy akarásnak végül csak meg lett az eredménye, hiszen a 86. percben összejött a szépítés. Egy szöglet után Vinícius a kapusba lőtt, a kipattanót pedig Casemiro közvetlen közelről a kapuba rúgta. A végén még Isco lőtt egy nagyon szép próbálkozásból hatalmas kapufát, így végül elmaradt az egyenlítés.

Real Madrid – Alaves: 1-2 (0-1)
Helyszín: Alfredo di Stéfano Stadion (Madrid) Vezette: Adrian Cordero Vega
Gólszerzők: Casemiro (86.) ill. Lucas Perez (5. – büntetőből), Joselu (49.)
Sárga lap: Casemiro (18.), Kroos (61.) ill. Rioja (67.), Duarte (76.), Mendez (88.)
Kiállítás:ill. –

Real Madrid: Coutois, Marcelo (Mendy, 70.), Nacho, Varane, Lucas Vazquez, Kroos, Casemiro, Modric (Ödegaard, 70.), Hazard (Rodrygo, 28.), Asensio (Vinícius Junior, 63.), Mariano. Vezetőedző: Zinedine Zidane

Alaves: Pacheco, Navarro, Laguaedia, Lejeune, Duarte, Rioja (Lopez, 88.), Jota, Battaglia, Pina (Mendez, 77.), Joselu (Deyverson, 90+1.), Lucas Perez (Sainz, 88.). Vezetőedző: Pablo Machin

A forduló további mérkőzései:

Péntek:
Real Valladolid – Levante 1-1

Szombat:
Elche – Cadiz 1-1
Huesca – Sevilla: 0-2
Valencia – Atlético Madrid: 0-1
Real Madrid – Alaves: 1-2

Vasárnap:
14:00: Barcelona – Osasuna (tv: Spíler2)
16:15: Getafe – Athletic Bilbao (tv: Spíler2)
18:30: Celta Vigo – Granada (tv: Spíler2)
21:00: Real Sociedad – Villareal (tv: Spíler2)

Hétfő:
21:00: Real Betis – Eibar (tv: Spíler2)

A tabella jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: