Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: a PSG-nek ismét nem jött össze a győzelem – Videóval

A francia labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában a PSG fogadta a Bordeaux csapatát és igyekezett javítani múltheti zakóját.

A találkozót a vendégek kezdték jobban, ugyanis a 10. percben egy szögletet követően megszerzik a vezetést, Josh Maja érkezett kiválóan a labdára, amelyet megcsúsztat a kapu felé, ami olyannyira meglepte Sergio Ricót, hogy bevédte a labdát a kapuba (0-1). Azonban hiába a vendég előny, a PSG még az első félidőben a maga javára fordította a találkozót, az egyenlítés egy büntetőből született, amelyet a sértett, Neymar végzett el és higgadtan egyenlített a 27. percben (1-1). Mindössze egy minutummal később már a vezetés is meglett, Neymar távoli lövését ütötte rossz helyre Costil, ugyanis pont Moise Kean elé pattant a labda, aki bevágta azt az üres kapuba (2-1). Így egygólos párizsi előnnyel mehettek szünetre az együttesek.

A második félidő nem úgy alakult ahogy azt Thomas Tuchel eltervezte, ugyanis Mbappé 55. percbeli helyzetén kívül nem akadt lehetősége a hazaiaknak, míg a vendégeknek igen, amivel élni is tudtak. A 60. percben a PSG korábbi játékosa, Hatem Ben Arfa kevergetett, majd visszatette lövőre, amire Adli érkezett és jobb belsővel gyönyörűen tekert a kapuba 17 méterről (2-2). A mérkőzés hajrájában a győzelmet is megszerezhette volna a Bordeaux, de Nicolas De Preville lövését Sergio Rico bravúrral hárítani tudta. A mérkőzés így 2-2-es döntetlennel zárult, aminek természetesen a vendégek örülhetnek. A PSG még az egy ponttal is vezeti a tabellát, de holnap ha nyer a Lille, akkor befogja az éllovast. Továbbá, ha a Marseille bepótolja mindkét elmaradt mérkőzését, át is vehet a vezetést a bajnokságban, ugyanis úgy 27 pontjuk lehet.

PSG – Bordeaux 2-2 (2-1)
Játékvezető: J. Pignard, Helyszín: Parc des Princes (Párizs)
Gólszerzők: Neymar (27. – büntetőből), M. Kean (28.) ill. J. Maja (10.), Y. Adli (60.)

A forduló eddigi eredményei és további programja
Péntek
Strasbourg – Rennes 1-1

Szombat
Olympique Marseille – Nantes 3-1

Vasárnap
13:00 Lyon – Reims (Digi Sport 2)
15:00 Lens – Angers
15:00 Lorient – Montpellier
15:00 Metz – Brest
15:00 Monaco – Nimes (Digi Sport 3)
17:00 Nice – Dijon (Digi Sport 3)
21:00 Saint-Étienne – Lille (Digi Sport 2)

A bajnokság jelenlegi állása

A góllövőlista élmezőnye