Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: idegenben hullajtott pontokat a Liverpool – Videóval

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 10. fordulójának szombati játéknapjának nyitómérkőzésén a kiesés ellen menekülő Brighton fogadta a második helyezett Liverpoolt.

A vendégek mestere, Jürgen Klopp számára nehézséget okozhatott a kezdő tizenegy felállítása, ugyanis rengeteg sérülés volt az elmúlt hetekben a klubnál, ráadásul szinte mindegyik játékos hosszabb időre dőlt ki, így a tartalék csapathoz kellett nyúlnia a német mesternek.

A támadósorba ott volt Salah, Firmino és a remeklő Jota is, valamint Minamino is, de nem remekeltek a Vörösök ezúttal sem elől. Hátul viszont annál inkább, hiába vérzett 1000 sebből a védelem, igaz Neco Williams összehozott egy büntetőt a Brighton számára, amit azonban Maupay mellé lőtt, ennek következtében 0-0-ás döntetlennel mehettek pihenőre a csapatok, mert semmi egyéb nem történt az első 45 percben.

A második félidő elején Welbeck révén megszerezhette volna a vezetést a hazai gárda, de az angol támadó nem élt lehetőségével. A 61. percben ennek meg is lett az eredménye, ugyanis Salah passza után Diogo Jota két cselt meghúzott balról jobbra befelé, majd visszahúzta a bal alsóba a labdát 13 méterről (0-1). Már-már úgy tűnt, hogy a portugál góljával megszerzi mind a három pontot a Liverpool, azonban Robertson szabálytalanságát követően a videóbíró segítségével, Attwell játékvezető újabb büntetőt ítél meg a Brighton számára, amelyet Gross értékesített (1-1). A Liverpool így ugyan átvette a vezetést a tabellán, de csak egyetlen ponttal előzi meg a Tottenhamet, míg hárommal a Chelsea-t, de holnap az említett két együttes egymással csap össze. A Brighton pedig nagyon fontos egy pontot szedett össze, amivel jelenleg a 15. helyet foglalja el a tabellán.

Brighton – Liverpool 1-1 (0-0)
Játékvezető: S. Attwell, Helyszín: Amex Stadion (Brighton)
Gólszerzők: P. Gross (90+2.) ill. D. Jota (61.)

A forduló további mérkőzései
Péntek
Crystal Palace – Newcastle United 0-2

Szombat
16:00 Manchester City – Burnley (Spíler 1)
18:30 Everton – Leeds (Digi Sport 1)
21:00 West Bromwich – Sheffield (Digi Sport 3)

Vasárnap
15:00 Southampton – Manchester United (Digi Sport 2)
17:30 Chelsea – Tottenham (Spíler 1)
20:15 Arsenal – Wolves (Spíler 1)

Hétfő
18:30 Leicester – Fulham (Digi Sport 2)
21:00 West Ham – Aston Villa

A bajnokság jelenlegi állása

A góllövőlista élmezőnye