Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: volt újpesti mesterhármasával zárkózott a Galatasaray – videóval

A török bajnokság (Süper Lig) 10. fordulójának gigászi rangadóján vasárnap rendezik meg, de a harmadik nagy fővárosi csapat már szombaton pályára lépett egy idegenbeli összecsapás keretein belül…

 

A tavalyelőtti bajnok Galatasaray együttese a mérsékeltebb rajt után újabb elsöprő sikerrel jelezte, hogy idén mindenképpen harcba szeretne szállni a trón visszafoglalásáért, miután a szombati játéknapon 4-0-ra mosta le a Rizespor együttesét. A mérkőzés első félideje még kiegyenlített küzdelmet hozott, azonban a játékrész ráadásául Mbaye Diagne büntetőből megszerezte a vezetést a Galata javára. Nem sokkal a szünet után az Újpest egykori szenegáli gólfelelőse az ötös előteréből újabb gólt szerzett, magabiztos előnyhöz juttatva csapatát. Az utolsó negyedórán belül a házigazda egy könyöklés miatt tíz emberre fogyatkozott, melyet Diagne újabb közeli góllal büntetett meg, a közvetlen hajrában pedig Taylan Antalyali is beköszönt egy szépségdíjas átlövésgóllal, végképp kiütésessé alakítva a különbséget.

Győzelmével a Galata a harmadik helyen pontszámban beérte az első két helyezettet, vasárnap pedig következik a Fenerbahce és a Besiktas mindig pikáns rangadója, amely mindkét csapat számára létfontosságú lesz.

Rizespor – Galatasaray 0-4 (0-1)
Gólszerzők:ill. Diagne (45+1., 52., 79. – az elsőt tizenegyesből), Antalyali (87.)
Kiállítva: Boldrin (77.), ill.

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye