Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gyász: elhunyt Szenegál első vb-gólszerzője

Egybehangzó sajtóértesülések, a játékos egykori klubja és a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség szerint 42 éves korában, hosszú, súlyos betegség után vasárnap elhunyt Papa Bouba Diop, a szenegáli labdarúgás történelmének első világbajnoki gólszerzője. 

A régóta súlyos betegséggel küzdő Papa Bouba Diop pályafutása során többek között megfordult svájci, görög, francia és angol csapatokban is. A Birmingham City, a Fulham, a West Ham United és a Portsmouth játékosa is volt a szigetországban, utóbbi klubbal 2008-ban FA-kupát nyert, míg 2011-ben az AEK Athén játékosaként a Görög Kupát hódította el.

A szenegáli válogatottban 2001 és 2008 között 63 mérkőzésen 11 gólt szerzett, amelyek közül kétségtelenül a második volt a legemlékezetesebb. A 2002-es dél-koreai, japán közös rendezésű világbajnokságon ugyanis ő szerezte a torna első gólját, amely az akkor vb-újonc afrikai ország első vb-gólja volt. Ezzel a találattal Szenegál legyőzte az akkori világbajnoki címvédő Franciaországot, nagy mértékben hozzájárulva a gallok csoportkörös kieséséhez. A negyeddöntőig tartó szenegáli menetelésből Diop három góllal vette ki a részét. Nyugodjon békében!