Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Atlético Madrid: visszavonult a bajnokok csapatkapitánya! -HIVATALOS

Néhány hónapnyi gondolkodási idő után a visszavonulás mellett döntött az Atlético Madrid korábbi középpályása és csapatkapitánya, Gabi. Részletek alább!

A 37 esztendős Gabi a pályafutása nagy részét az Atlético Madridban szolgálta le, kitérőként egy Getafe-kölcsönadás, és egy számottevőbb, négyszezonos zaragozai éra érdemel szót. A csak utánpótlás válogatottságokig eljutó védekező középpályás több trófea megnyerése mellett igazi vezére volt a „Matracosok” utolsó bajnoki címének. Gabi alapembere volt, Simeone igazi meghosszabbított keze a 2014-ben LaLiga-győztes gárdának.

Gabi 2018-ban hagyta el az Atléticot, és igazolt a katari Al Szaddhoz. Katarban egy bajnoki címet gyűjtött be, ám nyáron lejárt a szerződése és visszatért Spanyolországba. Némi halogatás után most landolt a közösségi médiában a hivatalos közlemény:

„Amikor elkezdtem futballozni, soha nem gondoltam volna, hogy valóra válnak az álmaim. Ma eljött a nap, amikor befejezem a futballpályafutásomat. Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik részesei voltak ennek az útnak, minden kollégámnak, edzőmnek, klubtagnak és természetesen a családomnak és a barátaimnak, mert soha nem engedték, hogy nehéz időkben összeomoljak.”

– írta Gabi, pontot téve sikeres játékos-karrierjére.