Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kolozsvár: döntött vezetőedzője sorsáról a CFR – hivatalos

A román élvonalbeli bajnokság címvédője, a Kolozsvári CFR a hivatalos honlapján jelentette be, hogy távozik a klubtól a csapat vezetőedzője, Dan Petrescu.

Az edzőváltás Petrescu elmondása szerint közös megegyezés alapján történt, ami nem is lenne meglepő, hiszen az 52 esztendős szakember többször is hangoztatta már, jónéhány dologból elege lett a román labdarúgást illetően – többek között a pontrendszert és a játékvezetőket is kritizálta.

A CFR az elmúlt hétvégén búcsúzott a Román Kupától, de ami ennél is fájóbb lehet a kolozsvári szurkolók számára, hogy a gárda a bajnokságban vereséget szenvedett az Arad és a Gaz Metan ellen is. Igaz, a Vasutasoknak az Európa-ligában továbbra is reális esélyük van a továbbjutásra.

Petrescu három bajnoki címet ünnepelhetett a CFR kispadján, akikkel kétszer a második számú európai kupasorozatba is bejutott. A 2019–2020-as szezonban a kolozsvári alakulat nagyszerűen szerepelt az El-ben, a Sevilla csupán idegenben lőtt góllal múlta felül őket a kieséses szakaszban.

Arról egyelőre nincsenek információk, hogy ki veszi át az erdélyi klub irányítását.