Manchester United: De Gea sérülése utat nyithat a fiatal kapusnak?

A spanyol válogatott kapus vasárnap, a „vörös ördögök” Southampton elleni, 3-2-re megnyert bajnokiján szenvedett térdsérülést, ami miatt a félidőben le is kellett cserélni.

Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United menedzsere azóta elmondta, csak remélni tudja, hogy David de Gea sérülése nem súlyos.

„Kapott egyet a térdére, remélhetőleg nem nagy a baj, de igazából nem tudom. Hétfőn alaposabban is megvizsgálja őt az orvosi stáb, aztán meglátjuk.” 

A lecserélt De Gea helyére Dean Henderson állt be, aki az előző szezont kölcsönben a Sheffield Unitedben töltötte, meggyőző teljesítményével pedig felhívta magára a szakértők figyelmét. A jelenlegi idény előtt többen már úgy vélekedtek, hogy a Manchester Unitednek el kellene engednie az elmúlt években sokat hibázó De Geát, ugyanis a 23 éves Henderson jelenti hosszú távon a megoldást.

„Dean jól játszott. Rögtön hallatta a hangját, szervezni próbálta hátulról a játékot. Noha nem kellett nagyot védenie, biztonságban van nála a labda” – nyilatkozta Solskjaer a Soton elleni mérkőzés után.

Amennyiben a jelenleg első számú spanyol kapus sérülése súlyos, Henderson megkaphatja a lehetőséget, hogy beverekedje magát a Manchester United kezdőjébe. Az egyszeres angol válogatott labdarúgó a 2019-2020-as kiírásban összesen 36 bajnokin védett a Sheffield United színeiben, mindössze 33-szor vették be a kapuját, 13 alkalommal ráadásul gólt sem kapott. Ő volt az egyik kulcsembere az együttesnek, amely újoncként nagy meglepetésre 54 ponttal a kilencedik helyen zárt a bajnokságban, és sokáig versenyben volt az európai kupaindulást érő hatodik helyért.