Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: végveszélyben Arteta pozíciója – sajtóhír

Egybehangzó szigetországi sajtóértesülések szerint az Arsenal háza táján egyre inkább napirendi ponton szerepel a menedzser leváltása, és már konkrét jelölt is van a helyére…

Több angol forrás is megerősítette, hogy az Arsenal vezetősége komolyan fontolóra vette, hogy a csapat mérsékelt idénykezdetére való tekintettel rövidesen leválthatja Mikel Arteta menedzsert, a helyére pedig a jó ideje munkanélküli Massimiliano Allegrit készül kinevezni.

Mint ismeretes, az 53 esztendős olasz szakember tavaly nyáron öt év után távozott a Juventus kispadjáról, miután hiába nyert minden évben bajnoki címet az együttessel, a Bajnokok Ligája sorozatában vele is csak két elvesztett fináléig jutottak. Allegri azóta munkanélküli, kihagyott egy teljes szezont, és az aktuális idényre sem kötelezte el magát egyetlen csapathoz sem, bizonyára a lehető legjobb lehetőségre vár. Az olasz trénerrel kapcsolatban az utóbbi időben a legtöbb forrás a Premier League-et kezdte el emlegetni, de az olasz sajtó szerint adott esetben a PSG is reális opció lehet számára.

Eközben a mindössze 38 éves Arteta közel egy évvel ezelőtt vette át az “Ágyúsok” irányítását, a csapat egykori játékosának uralma alatt bár a tavalyi szezonban egész jól teljesített a gárda, hiszen a spanyol szakemberrel megnyerték az FA-kupát és nyolcadik helyen végeztek a bajnokságban, később pedig a Community Shield-et is bezsebelték a bajnok Liverpool legyőzésével. Ezzel szemben az aktuális évadot 10 forduló alatt szerzett 13 ponttal kezdte a gárda, mellyel az angol bajnokság (Premier League) 20 csapatos mezőnyében mindössze a dicstelen, 14. pozíciót birtokolja.