Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: továbbjutott a Liverpool, bajban az Ajax! – VIDEÓVAL

A sérülésektől továbbra is erősen tizedelt Liverpool a holland bajnokságban óriási formát mutató Ajaxot fogadta az este egyik fő meccsén. A „D” csoport másik összecsapásán a már biztosan utolsó Midtjylland látogatott az idén is továbbjutásra ácsingózó Atalantahoz.

Bajnokok Ligája csoportkör – 5. forduló
A Liverpool teljesen egyértelmű feltételek mellett fogadta az Ajax együttesét. A 2019-es győztes angolok egy esetleges győzelemmel végre bebiztosíthatták volna tavaszi szereplésüket a Bajnokok Ligájában. Az amszterdamiak számára szintén egyértelmű volt a bizonyítási kényszer, lévén, ha a másik meccsen az Atalanta nyer, akkor messze kerül tőlük a nyolcaddöntő. A viszonylag tartalékos hazaiak összeállítása még így sem adhatott túl sok okot a reménykedésre. Habár Dusan Tadic és a fiatalok már többször megmutatták, hogy van bennük tűz és potenciál.
Az első félidőben a csapatok nem túl sokat mutattak tudásuk legjavából. Néha ugyan derengett pár veszélyesebb lövés a kapuk előtt, de nem erőltették túl a góllövés kérdését a felek. Meglepetésre az Ajax többet és magabiztosabban tartotta a labdát a szünetig.

A második negyvenöt percre szintén nem pörögtek fel a csapatok. Az 58. percben azonban nagyot hibázott a korábbi Barca-kiszemelt, Andre Onana: alászaladt egy beadásnak. Williams beadását Curtis Jones pofozta be közvetlen közelről.

A továbbra is hibátlan Liverpool megnyerte a csoportot, míg az Ajax az utolsó körben ki-ki meccse dönti el a második továbbjutó kilétét.

Liverpool – Ajax 1:0 (0:0)
Helyszín: Anfield (Liverpool); Vezette: Tobias Stieler (német)
Liverpool: Kelleher – Robertson, Fabinho, Matip, Williams – Jones, Wijnaldum, Henderson – Mané, Salah, Jota (Firmino, 68.).
Ajax: Onana – Tagliafico, Blind, Schuurs, Mazraoui – Gravenberch, Klaasen, Alvarez (Labyad, 69.) – Neres, Tadic, Antony.
G.: Jones (58.) ill. –
Sárgalap: – ill. Schuurs (42.), Blind (55.)

A meccs összefoglalója:

Az Ajax mellett az Atalanta volt a kvartett másik hétpontos együttese, miközben a dán bajnok csak a becsületéért szaladhat az ősz hátralévő részében. A Midtjylland már garantált sereghajtó helye egyszerre jelenthetett terhet, de akár megkönnyebbülést is az Atalanta számára. A bergamoiak egyébként is hajlamosak a hullámzó teljesítményre, ám egyértelmű, hogy ma este gólzáport várhattunk tőlük.
Az első játékrészben mégis óriási meglepetést okozott a Midtjylland. A vendégek megszerezték a vezetést: egy maga beadást a guineai Kaba vette le mellel, akaratlan előkészítését pedig a dán válogatott Alexander Scholz vágta a kapuba kapásból.
A szünet után támadott becsülettel az Atalanta, ám a kék-feketék nem bírtak sokáig a vendég védelemmel. A 79. percig kellett várni az egyenlítésükre, Romero révén.
Az Atalanta a döntetlennel már a második helyen feszít.

Atalanta – Midtjylland 1:1 (0:1)
Helyszín: Gewiss Stadion (Bergamo); Vezette: Anasztásziosz Szidirópulosz (görög)
Atalanta: Sportiello – Palomino (Toloi, 68.), Romero, Djimsiti – Gosens, Freuler (De Roon, 68.), Pessina, Hateboer – Gomez (Ilicic, a szünetben) – Zapata, Muriel (Traore, 68.).
Midtjylland: Hansen – Paulinho, Scholz, James, Andersson – Hoegh – Mabil (Vibe, 67.), Onyeka, Anderson, Dreyer – Kaba.
G.: Romero (79.) ill. Scholtz (13.)
Sárgalap: Djimsiti (30.), Romero (62.) ill. Kaba (28.)

A meccs összefoglalója:

A csoport állása:

A góllövőlista élmezőnye: