Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Edzője nagy jövőt jósol Szoboszlainak

Számtalan európai élcsapat szeretné soraiban tudni a legnagyobb magyar tehetségét, és kétségkívül a világsajtó is egyre jobban felfigyelt honfitársunkra, ezúttal edzőjét szólaltatták meg vele kapcsolatban…

A minap a The Athletic kérésére a Red Bull Salzburg vezetőedzője, Jesse March beszélt hosszabban a magyar tehetség lehetséges jövőbeli kilátásairól:

“A legnagyobb erénye kétségtelenül a jobb lába, oda rúgja vele a labdát, ahová akarja . A sebessége és a munkabírása kiemelkedő, valamint dolgozunk rajta, hogy minél jobban ki tudja használni   a fizikai adottságait. Még bátrabban vállalja fel a párharcokat, mozogjon többet labda nélkül, legyen agresszívabb és kiszámíthatatlanabb a kapu előtt! Ez az ő eltökéltségén múlik. Ha nem elégszik meg azzal, hogy jobbal kiválóan lő és passzol, hanem a játéka egyéb elemeiben is folyamatosan fejlődni akar, kétségem sincs afelől, hogy a világ egyik legjobb tízesévé válhat.

Szeretném, ha nagyobb nyomást helyezne az ellenfélre, és több labdát szerezne, de ezen a téren is rengeteget fejlődött, amióta együtt dolgozunk   . Összességében kiváló játékos. Tele van energiával, állandóan mosolyog, mindig keményen dolgozik. A legnagyobb kihívásoktól sem ijed meg, bátran elébük megy, keresi őket. Ezzel a mentalitással még sokra viheti.”

Szoboszlai minden sorozatot figyelembe véve 13 gólt és 19 előkészítést regisztrált 40 pályára lépés alatt a 2019-2020-as idény során, míg az aktuális szezonban 16 meccs alatt 8 gól és 9 assziszt a mérlege klubjában, s legutóbb a válogatott Európa-bajnokságra való kijutásából is főszerepet vállalt.