Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Portugália: két vereség után javított a Benfica – videóval

A portugál bajnokság (Primeira Liga) szünet utáni első, 8. fordulójában minden élcsapat diadalmaskodott a hétvégén, hétfő este a tavalyi ezüstérmes Benfica idegenben volt a soros…

A Benfica végül esélyeshez méltóan, hátrányból fordítva diadalmaskodott 2-1 arányban a Marítimo vendégeként Madeirán. Negyedóra sem telt a mérkőzésből, amikor jött a hideg zuhany a fővárosiak számára, egy rövid és gyámoltalan hazaadási kísérletre Rodrigo Pinho csapott le és a kapujából hiába kimozduló Vlachodimos felett könnyűszerrel emelt a hálóba. Nem örülhetett sokáig a hazai gárda, mert az első félóra végeztével egy szépen megformált akció végén Grimaldo bal oldali bejátszásából a csapatkapitány Pizzi volt eredményes az ötös előteréből. Nem sokkal a térfélcsere után pedig már a Benficánál volt az előny, hiszen több lendületes támadás után az 52. percben Seferovic átadásából a brazil Everton talált magabiztosan a hálóba. A hazaiaknak kevés lehetőségük volt az egyenlítésre, érvényesült a papírforma, és az előző két meccse elvesztése után a Benfica kiköszörülte a csorbát.

Ennek ellenére a lisszaboniak még így is csak harmadik helyen állnak a tabellán négy ponttal lemaradva a veretlen éllovas Sporting CP mögött, viszont két ponttal megelőzve a címvédő FC Porto együttesét.

Marítimo – Benfica 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Rodrigo Pinho (14.), ill. Pizzi (32.), Everton (51.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye