Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Befejezi edzői pályafutását Dick Advocaat!

A szezon végeztével felhagy az edzősködéssel Dick Advocaat. A 73 esztendős szakember jelenleg a Feyenoordot irányítja.

Dick Advocaat utolsó szezonja ez a labdarúgás világában edzőként. A holland szakember ezt a legutóbbi sajtótájékoztatóján jelentette be:

Tudom, hogy ezt már korábban is mondtam, ám ezúttal ez végleges. A következő hónapok tényleg az utolsók lesznek számomra egy klubcsapat edzőjeként. Egy ilyen hosszú és csodálatos pályafutást követően úgy gondolom, hogy a Feyenoord egy megfelelő együttes arra, hogy lezárjam életem ezen szakaszát.

Advocaat először a Haarlem gárdájánál vállalt állást az 1987-es szezonban. Pályafutása során számos holland topcsapat edzője volt, többek között a PSV-t, az AZ Alkmaart és a Feyenoordot is irányította. Többször is volt a holland válogatott szövetségi kapitánya, de ezen kívül például a belga, orosz és szerb válogatott irányítását is elvállalta. Jelentős eredményei közé tartozik, hogy a PSV-vel bajnoki címet nyert a 96/97-es idényben, majd ezt követően a Rangerst is kétszer a csúcsra vezette (98/99, 99/00). A legnagyobb sikerének a Zenittel megnyert UEFA-kupa tekinthető, amelyet a 2007/08-as idényben emelhettek a magasba.