Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Nem tudta megnehezíteni a Barca dolgát a Ferencváros! – videóval

Utolsó hazai mérkőzésén lépett pályára a BL csoportkörében a Ferencváros együttese. A zöld-fehérek a Barcelonát fogadták a Puskás Arénában. A katalánok egy erős első félidővel eldöntötték a találkozó kimenetelét, ahol a tisztes helytállás jutott a Fradinak.

Már a mérkőzés elején komoly nyomás alá helyezte a Fradi védelmét a Barca. Az 5. percben Braithwaite előtt adódott nagy lehetőség, lövése azonban kevéssel elkerülte a kaput. A 14. minutumban aztán megszerezték a vezetést a katalánok. Jordi Alba beadását Griezmann sarkazta Dibusz kapujába, 0-1! A 21. percben már két gól volt a különbség. Ezúttal Dembele tudta beadni a szélről a labdát, amire Braithwaite érkezett középen, 0-2! A 27. percben újabb probléma adódott. Frimpong csak szabálytalanul tudta megállítani Braithwaitet, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A tizenegyest Dembele higgadtan értékesítette, 0-3! A félidő további részében még számos lehetőség adódott a vendégek előtt, hogy tovább növeljék előnyüket, ám ezekbe rendre valamilyen hiba csúszott.

A második játékrészben a Barca teljesen visszavett az iramból, így jóval kiegyenlítettebbé vált a játék. A 72. percben Baturina révén összejöhetett volna a szépítés, de Neto védeni tudta a kapura tartó labdát. A katalánok előtt adódott pár komolyabb lehetőség ebben a félidőben is, viszont ezeket már elszórakozták. A Fradinak ebben a 45 percben volt pár helyzete, de a szépítés nem jött össze.

Ferencváros – Barcelona 0-3 (0-3)
Helyszín:
Puskás Aréna Vezette: A. Kulbakov
Gólszerzők: –
ill. Griezmann (14.), Braithwaite (21.), Dembele (27. – büntető)
Sárga:
Sigér (28.) ill. Busquets (30.), Griezmann (53.), Trincao (70.)
Kiállítás: – ill. –

Ferencváros: Dibusz – Botka, Blazic, Frimpong, Dvali, Heister (Lovrencsics 64.) – Isael, Sigér (Laidouni 64.), Somalia (Kharatin 81.), Uzuni (Baturina 71.) – Nguen (Mak 72.) Vezetőedző: Szerhij Rebrov

Barcelona: Neto – Dest, Mingueza, Lenglet (Alena 65.), Alba (Firpo 46.) – Pjanic, Busquets (de Jong 46.), Trincao, Griezmann (Puig 65.), Dembele – Braithwaite (De La Fuente 80.) Vezetőedző: Ronald Koeman

A mérkőzés összefoglalója:

A G csoport aktuális állása:

A góllövőlista állása: