Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: óriási csapás érte a Dortmundot, megsérült a kulcsember

A német élvonalbeli bajnokságban szereplő Borussia Dortmund vezetőedzője, Lucien Favre megerősítette, hogy a csapat egyik legfontosabb játékosa, Erling Haaland izomsérülés miatt ebben a naptári évben már nem léphet pályára.

A norvég válogatott gólvágó állapotáról a Lazio elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzést megelőzően faggatták a sárga-feketék trénerét, aki természetesen nem nevezte Haalandot a keretbe. Favre a Sky Germany riporterének elmondta, már bánja, hogy korábban nem pihentette többet az együttes meghatározó csatárát.

Haaland a debütálása óta lenyűgöző teljesítményt nyújt a Dortmundban, a jelenlegi szezonban minden sorozatot figyelembe véve 14 találkozón 17 gólt, valamint 3 előkészítést jegyzett. A mindössze 20 esztendős játékos egy ideig biztosan nem gyarapítja találatai számát, ugyanis legközelebb csak januárban futballozhat ismét.

A BVB a Bundesliga tabellájának 4. helyén áll, négy pontos lemaradásban a listavezető Bayern Münchenhez képest – Haaland kiesése nagyban befolyásolhatja az aranyéremért vívott küzdelmet.