Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Libertadores-kupa: már a 16 között kiesett a címvédő – videóval

Keddről szerdára virradóra kezdődtek meg a Libertadores-kupa nyolcaddöntőinek visszavágói, és alighanem a kör legnagyobb meglepetése máris megtörtént, búcsúzott a sorozattól a nagy esélyes címvédő…

 

A tavalyi győztes Flamengo hiába harcolt óriásit, az idegenbeli 1-1 után hazai pályán is csak döntetlent tudott kiharcolni emberhátrányban, majd tizenegyesekkel kikapott az argentin Racing Club ellen. A rióiak kispadjára a múlt hónapban kinevezett egykori gólrekorder kapus, Rogério Ceni nem volt irigylésre méltó helyzetben, hiszen sérülése miatt nélkülöznie kellett a csapat gólgyárosát, Gabriel Barbosát. Az első játékrész jobbára a vendéglátók lehetőségeivel telt, ám Arias kapus hibátlanul tette a dolgát a 2019-es argentin bajnok portája előtt, többször bravúrt kellett bemutatnia. A második félidő derekánál Rodrigo Caio jutott a kiállítás sorsára, tíz emberrel maradt a házigazda. Két perccel később kihasználta az emberelőnyt a Racing, egy előreívelt szabadrúgás után a lecsorgó labdát Leonardo Sigali juttatta közelről a hálóba. A Flamengo tíz emberrel is rohamozott az egyenlítésért, Arias azonban a végsőkig hibátlanul állta a sarat, ám a 93. percben Willian Arao a kapuba fejelt egy szögletet, vissza hozva csapata reményeit. Az idei szabályok értelmében az összetettbeli döntetlen után egyből a büntetőpárbaj következett, melyben egyedül Arao hibázott a negyedik körben, ezt követően pedig Fabricio Dominguez belőtte a maga tizijét, így az aktuális argentin bajnoki kiírásban (Copa Diego Armando Maradona) már a csoportkörben búcsúzó gárda kiejtette a Libertadores-kupa címvédőjét.

Flamengo – Racing Club 1-1 (0-0) – büntetőkkel: 3-5
Gólszerzők: Arao (90+3.), ill. Sigali (65.)
Kiállítva: Rodrigo Caio (63.), ill.
Továbbjutott: a Racing Club 2-2-es összesítés után büntetőkkel

 

Ami a többi keddi mérkőzést illeti, ha nyögvenyelősen is, de mindkét favorit hozta a maga párharcát. A két évvel ezelőtti győztes és tavalyi döntős River Plate egy kései kihagyott tizenegyes utáni kipattanóval jutott továbbra brazil ellenfelével szemben, míg a Santos csapata hazai veresége ellenére, több idegenben lőtt góljával lépett tovább ecuadori vetélytársa kárára.

Libertadores-kupa, nyolcaddöntő, visszavágók

River Plate – Athletico Paranaense 1-0 (0-0)
Gólszerző: De La Cruz (84.), ill.
Továbbjutott: a River Plate 2-1-es összesítéssel

Santos – LDU Quito 0-1 (0-0)
Gólszerző: ill. Zunino (66.)
Továbbjutott: a Santos 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal

 

Libertadores-kupa, nyolcaddöntők, további program

Szerda, 23:15 Nacional – Independiente del Valle (az 1. mérkőzés eredménye: 0-0)
Szerda, 23:15 Palmeiras – Delfín (az 1. mérkőzés eredménye: 3-1)
Csütörtök, 01:30 Internacional – Boca Juniors (1. mérkőzés!)
Csütörtök, 01:30 Jorge Wilstermann – Libertad (az 1. mérkőzés eredménye: 1-3)
Péntek, 01:30 Grémio – Guarani (az 1. mérkőzés eredménye: 2-0)

További dél-amerkai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!