CR a csapattársainak és az edzőinek köszönte meg a 750 gólját – FOTÓ

Cristiano Ronaldo a Dinamo Kijev elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen rúgta meg karrierje 750. gólját, amiről a hivatalos Instagram-oldalán is megemlékezett. 

A Juventus végül 3-0-ra nyerte meg a találkozót, ebből egy gólt vállalt a portugál klasszis az 57. percben. Hatalmas mérföldkő volt ez Ronaldo számára, hiszen ez volt karrierje 750. gólja: ebből 5-öt a Sportingban, 118-at a Manchester Unitedban, 450-et a Real Madridban, 75-öt a Juventusban, és 102-t a portugál válogatottban szerzett.

CR hamarosan beérheti a brazil legendát, Pelét, aki 757 gólt lőtt pályafutása során, és utána már csak egy korábbi játékos rekordja maradt: a csehszlovák Josef Bican áll jelenleg az első helyen 759 találattal, de szinte biztos, hogy őt is meg fogja előzni a portugál.

Ronaldo az Instagramon is megemlékezett erről a mérföldkőről, amiben korábbi csapattársainak, edzőinek köszönte meg elsőkörben, hogy elérhette ezt a számot.

“750 gól, 750 boldog pillanat, 750 mosoly a szurkolók arcán. Köszönöm minden csapattársamnak és edzőmnek, hogy segítettek nekem elérni ezt az elképesztő számot, és köszönöm minden kitartó ellenfelemnek, akik arra ösztönöztek, hogy napról napra keményebben dolgozzak. De mindenek felett köszönöm a csodálatos családomnak, akik velem voltak a legjobb és a legrosszabb pillanataimban is. A következő állomás: 800 gól!”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Cristiano Ronaldo (@cristiano) által megosztott bejegyzés