EL: Értékes pontokat hullajtott el a Real Sociedad!

Akár már az 5. fordulóban eldőlhetett volna az Európa-liga E és F csoportjában, hogy melyik együttesek zárnak a csoportjuk élén. Ez azonban nem történt meg, miután a PSV legyőzte a Granadát, valamint a Napoli sem tudott Hollandiából 3 ponttal távozni.

Fontos idegenbeli sikert aratott a PSV gárdája, amely az eddig még veretlen Granada együttesét múlta felül. A találkozó egyetlen találatát a PSV sztárja, Malen szerezte, aki Max kitűnő centerezése után volt eredményes. A csoport másik meccsén a PAOK előtt ott volt a lehetőség, hogy egy sikerrel felzárkózzanak az éllovasok mögé, ám elvéreztek az Omonia ellen. A kvartett továbbjutóinak kiléte így már biztos, azt azonban még nem tudni, hogy melyikük szerzi meg majd az első helyet.

Az E csoport eredményei:
Granada – PSV Eindhoven 0-1 (0-1)
Gólszerző: – ill.
Malen (38.)

Omonia Nicosia – PAOK 2-1 (1-1)
Gólszerzők:
Kakoulis (9.), Gomez (83. – büntető) ill. Tzolis (39.)

Az E csoport állása:

 

Nem tudta legyőzni a csoport utolsó helyén álló, eddig rendre vereséget szenvedő Rijeka gárdáját a Real Sociedad együttese. A spanyoloknak ugyan kétszer sikerült hátrányból felállniuk, ám ez a döntetlen még sokba kerülhet nekik a végelszámolásnál. A csoportkört a Napoli otthonában zárják. A kvartett másik mérkőzése is pontosztozkodással végződött, ennek inkább a Napoli örülhetett. Az olaszok ugyan már a 6. percben vezetést szereztek Mertens góljával, a második játékrész elején egyenlíteni tudott az Alkmaar. Sőt 5 perccel később már majdnem hátrányban voltak az olaszok, de Ospina büntetőt fogott, ezzel megmentette csapatát. Az Alkmaar mindenesetre kedvező helyzetből várja az utolsó fordulót, ahol a biztos továbbjutás érdekében „csupán” annyi dolguk lesz, hogy legyőzzék a Rijekát.

A F csoport eredményei:
AZ Alkmaar – Napoli 1-1 (0-1)
Gólszerzők:
Martins Indi (54.) ill. Mertens (6.)

Real Sociedad – Rijeka 2-2 (0-1)
Gólszerzők
: Jon (69.), Monreal (79.) ill. Velkovski (38.), Loncar (73.)

Az F csoport állása:
A góllövőlista állása: