El: gólzáporos meccsen győzte le a Celtic-et a Milan – eredmények

A G-csoportból a Leicester City és a Braga, a H-ból a Lille és a Milan egy fordulóval a csoportkör vége előtt bebiztosította a helyét az egyenes kieséses szakaszban.

A Braga remekül kezdte a meccset, már a 8. percben vezetést szerzett Tormena góljával, majd a 10.-ben Esgaio is betalált. A 31. percben egy hatalmas védelmi hiba után Oliveira szépíteni tudott. Nem sokáig bízhattak az egyenlítésben az athéniak, a 45. percben Horta ismét kétgólosra növelte a portugálok előnyét. A 83. percben Galeno döntötte el a három pont sorsát, igaz a 89. percben még szépíteni tudott az AEK, Vasilantonopoulos talált be. A Zorya jól tartotta a lépést a Leicesterrel, sőt a 84. percben Sayyadmanesh góljával a győzelmet is megszerezték az ukránok.

AEK Athén – Braga 2-4 (1-3)
Gólszerzők: Oliveira (31.),Vasilantonopoulos (89.), ill. Tormena (8.), Esgaio (10.), Horta (45.), Galeno (83.)

Zorya – Leicester City 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Sayyadmanesh (84.), ill.

A G-csoport jelenlegi állása:

Borzasztóan kezdte a találkozót a Milan, egy rosszul sikerült labdakihozatal után Roglic góljával már a 7. percben vezetett a Celtic. A 14. percben már kettővel mentek a skótok, Edouard volt eredményes. Ezután magához tért a Milan, a 24. percben Chalhanoglu szabadrúgásával szépítettek, majd a 26. percben Castillejo találatával egyenlítettek az olaszok. A második félidőt a Milan kezdte remekül, Hauge egy szép cselsorozat után lőtte ki a hosszú alsót. A 82. percben eldöntötte a három pont sorsát a Milan, Brahim Díaz szerezte a negyedik találatot. Hiába játszott hatalmas fölényben az egész meccsen a Lille, a Sparta Praha sokáig megúszta kapott gól nélkül a franciák nyomását. A 65. percben ráadásul Celustkát kiállította a játékvezető. Ennek ellenére a 71. percben Krejci fejesével vezetést szereztek a csehek. A prágaiak azonban nem örülhettek sokáig Yilmaz a 80. percben egyenlített, majd a 84.-ben a győztes gólt is megszerezte.

AC Milan – Celtic 4-2 (2-2)
Gólszerzők: Chalhanoglu (24.), Castillejo (26.), Hauge (50.), Brahim Díaz (82.), ill. Roglic (7.), Edouard (14.)

Lille – Sparta Praha 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Yilmaz (80., 84.), ill. Krejci (71.)
Kiállítva: ill. Celustka (65.)

A H-csoport jelenlegi állása:

A góllövőlista élmezőnye: