Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekstraklasa: két gól, egy piros a krakkói derbin! – VIDEÓVAL

Remek mérkőzéssel kezdett a lengyel bajnokság 12. fordulója. A két krakkói örökös rivális, vagyis a Cracovia és a Wisla csapott össze egymással. A hazaiaktól több volt a hiányzó sérülések miatt, de mégis a vendégek helyzete volt nehezebb.

A krakkói derbi sosem örvendett túl nagy rangnak a város határain túl, ám azon belül mindig is komolyan vették. Ráadásul az évtizedekig semmit sem nyerő Cracovia új aranykort él meg mostanság: ők a kupa címvédői, sőt még a szuperkupát is besöpörték nemrég. A Wisla tizenháromszoros bajnokként csak árnyéka önmagának, jelenleg is az alsóház „vendége”. A tegnapi rangadóra ráadásul új vezetőedzővel, Peter Hyballaval, és a csapatkapitány, Jakub Blaszczikowski nélkül készült fel. A német vezetőedző korábban temérdek ifjúsági csapat mellett irányította a Dunaszerdahelyt és a Bayer Leverkusent is.

A két gárda légiósok sokszínű tömkelegét vonultatta fel. A krakkói derbin néhány lengyel mellett pályára lépett horvát, román, koszovói, spanyol, brazil, boszniai, szlovák, holland, costa ricai, cseh, szerb, ghánai, kazah, albán és montenegrói futballista is.

A találkozó nagy részében domináltak a Wisla játékosai, még a vezetést is megszerezték egy jogos büntetőből. A Herthaban nevelkedett Felicio Brown (Costa Rica) szerezte meg a vezetést. Csakhogy a német állampolgársággal is rendelkező támadó második sárgájával kiállíttatta magát, ezt követően pedig egyenlíteni tudott a Cracovia. Hősük a holland Pelle van Amersfoort volt.

A Cracovia egyelőre nincs veszélyben a pontszerzése miatt, de a Wisla a sovány döntetlennel akár a tabella utolsó helyére is visszacsúszhat a forduló végére.

Cracovia – Wisla Krakkow 1:1

A lengyel bajnokság állása:

(A táblázatért köszönet: www.eredmenyek.com)