Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Élre ugrott az Atlético Madrid! – Videóval

Az Atlético Madrid egy nehézkes első félidőt követően a második félidőben tudta döntésre vinni a Real Valladolid elleni találkozóját. Diego Simeone csapata győzelmével az élre ugrott a La Ligában.

A koronavírus-fertőzése után újra az Atlético kezdőcsapatában találta magát Luis Suárez, aki máris helyzetbe került az első percekben: egy Masip kapusról kipattanó labdát szedett össze az ötösön belül az uruguayi, akinek a csele már nem sikerült túl jól a kétségbeesetten menteni igyekvő Masip mellett, így kirúgás lett a vége.

Az Atlético a folytatásban egyáltalán nem állította megtoldhatatlan feladat elé a Valladolidot, sőt kapura is a vendégek lőttek többet (1:3), ám a kapuk nem forogtak különösebben nagy veszélyben.

A szünet után azért érezhető volt, hogy Diego Simeone csapata szeretné megnyerni a a találkozót. Ehhez a 1,5 év után újra gólt szerző Thomas Lemar került, aki Kieran Trippier centerezését lőtt a kapuba. (1-0)

A valladolidnak mielőbb vérmesebb reményei lehettek volna, érkezett Marcos Llorente, aki Kieran Trippier csúsztatását követően végigrobogott az ellenfél térfelén, és szemben a kapussal nem is hibázott. (2-0)

Az Atlético ha nem is könnyedén, de győzött, és az élre ugrott úgy, hogy csupán a 10. meccsüket játszotta a La Ligában. Diego Simeone csapata számára most következhet a Red Bull Salzburg elleni idegenbeli sorsdöntő meccs, ahol a tét, a Bajnokok Ligájában való továbbjutás lesz szerda este.

Atlético Madrid – Valladolid  2-0 (0-0)
Wanda Metropolitano stadion, Vezette: Pablo Gonzalez Fuertes
Gólszerző: Lemar (56.), Llorente (72.)
Sárga lap: Savic (24.), Vitolo (40.), L. Suárez (49.), H. Herrera (85.) illetve J. Sánchez (51.). Mesa (81.)
Piros lap: –

Atlético: Oblak – Hermoso, Savic, Felipe, Trippier – Vitolo (M. Llorente, 46.), H. Herrera, Saúl (J. Félix, 57.), Lemar (Torreira, 77.) – Correa (Koke, 57.), L. Suárez (Kondogbia, 63.). Vezetőedző: Diego Simeone

Valladolid: Masip – Hervias (Janko, 74.), B. Gonzalez, J. Sánchez (El Yamiq, 81.), Nacho (michel, 74.) – Alcaraz, Mesa – Plano, Kike (Weismann, 62.), Jota (Toni, 62.) – Marcos Andre. Vezetőedző: Sergio

A 12. forduló további menetrendje:

Szombat:

21:00 Cádiz – FC Barcelona (Tv: Spíler 2)

Vasárnap:

14:00 Granada – Huesca (Tv: Splíer 2)
16:15 Osasuna – Betis (Tv: Splíer 2)
18:30 Villarreal – Elche (Tv: Spíler 2)
21:00 Deportivo Alavés – Real Sociedad (Tv: Spíler 2)

Hétfő:

21:00 Eibar – Valencia

Tabella:

 

A góllövőlista élmezőnye: