Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: De Bruyne remekelt, ismét hozta a kötelezőt a ManCity – videóval

Az angol élvonalbeli bajnokság 11. fordulójának szombati játéknapján a Manchester City hazai pályán kétgólos győzelmet aratott az újonc Fulham ellen.

Mindkét alakulat magabiztosan vághatott neki a hétvégének, ugyanis a manchesteriek a legutóbbi fordulóban egy ötössel küldték haza a Burnley-t, míg a londoniak a Leicester Cityt lepték meg.

Az összecsapás abszolút hazai dominanciával indult, ennek megfelelően a ManCity már az 5. percben megszerezte a vezetést, méghozzá a kezdőcsapatba visszatérő Raheem Sterling révén – az előkészítést nem meglepő módon az előző idény legjobbja, Kevin De Bruyne jegyezte. Fél óra sem telt el a mérkőzésből, amikor is Pep Guardiola fiai lezárták a három pont sorsát: a Fulham csapatkapitánya, Joachim Andersen Sterlinget buktatta a büntetőterületen belül, De Bruyne pedig higgadtan értékesítette a tizenegyest.

A második játékrészben az Égszínékek hasonlóan veszélyesen játszottak, kapufáig is jutottak. Újabb gól azonban nem esett, a vendégek játékához a csereemberek sem tudtak érdemben hozzátenni. Érdekesség, hogy Guardiola nem változtatott a csapatán, mindenki végig nyomta a 90 percet.

A City ideiglenesen feljött a 4. helyre a Premier League tabelláján, miközben a Fulham akár a kiesőzónában is landolhat a forduló végére.

Manchester City FC – Fulham FC 2–0 (2-0)
Gólszerzők: Sterling (5.), De Bruyne (26. – büntető)

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredménye és programja:

Szombat
Burnley 1–1 Everton
18:30 West Ham – Manchester United
21:00 Chelsea – Leeds United

Vasárnap
13:00 West Brom – Crystal Palace
15:15 Sheffield United – Leicester City
17:30 Tottenham Hotspur – Arsenal
20:15 Liverpool – Wolverhampton

Hétfő
21:00 Brighton – Southampton

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: