Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a hajrában gyűjtötte be a három pontot a Juventus – Videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 10. fordulójában torinói rangadót rendeztek, azaz a Juventus fogadta a Torino együttesét.

A Zebrák igyekeztek javítani a múltheti döntetlen után és próbálták nyomás alá helyezni az éllovas AC Milant, azonban a Bikák ellen sosem játszanak könnyű mérkőzést, ráadásul a vendégeknek szükségük van minden egyes pontra, hogy elkerüljenek a kiesőzóna közeléből. A találkozót a Torino kezdte jobban, ugyanis a 9. percben egy szögletet követően a középhátvéd, N’Koulou előtt maradt a labda, ő pedig öt méterről a kapuba lő (0-1). Mindössze négy minutummal később már kettővel is vezethettek volna a vendégek, de Zaza egy az egyben nem tudta megverni Wojciech Szczesny-t, így maradt az egygólos Gránátvörös előny. Az első félidőben pedig nem is akadt már említésre méltó lehetőség, ennek következtében meglepetésre a Torino mehetett előnnyel a pihenőre.

A második játékrészben egy fokkal jobb volt a hazai gárda, de eszméletlen sok helyzetet most sem tudtak kialakítani. A 78. percben jött az első valamire való lehetőség, amiből rögtön gól is született, Cuadrado beadására több Juve játékos is érkezett, de McKennie állt a legjobb helyen és bólintott közelről a vendégek kapujába (1-1). Ám végül a hazaiak addig nyomtak, míg egy újabb Cuadrado beadás megint csak célt ért, ezúttal Bonuccit találta meg a kapu előterében a labda és az olasz védő is értékesíteni tudja fejjel az ajtó-ablak helyzetét (2-1). A Zebrák ezzel a győzelemmel pillanatnyilag felléptek a második helyre, míg a Torino továbbra is a kieső 18. pozíciót foglalja el.

Juventus – Torino 2-1 (0-1)
Játékvezető: D. Orsato, Helyszín: Allianz Stadion (Torino)
Gólszerzők: W. McKennie (78.), Bonucci (89.) ill. N’Koulou (9.)

A 10. forduló további mérkőzései
Szombat
Spezia – Lazio 1-2
20:45 Inter – Bologna (Digi Sport 1)

Vasárnap
12:30 Verona – Cagliari (Digi Sport 1)
15:00 AS Roma – Sassuolo (Digi Sport 1)
15:00 Parma – Benevento
15:00 Udinese – Atalanta (Digi Sport 2)
18:00 Crotone – Napoli (Digi Sport 2)
20:45 Sampdoria – AC Milan (Digi Sport 1)

Hétfő
20:45 Fiorentina – Genoa

A bajnokság jelenlegi állása

A góllövőlista élmezőnye