Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Címvédés történt a grúz bajnokságban

A csütörtöki napon rendezték a záró forduló mérkőzéseit a grúz bajnokság (Crystalbet Erovnuli Liga) 2020-as idényében, s végül a listavezető címvédő megtartotta lépéselőnyét üldözőjével szemben…

Az utolsó fordulót megelőzően a Dinamo Tbiliszi gárdája két ponttal vezette a bajnokságot a Dinamo Batumi előtt, és a sereghajtó Merani Tbiliszi 3-0-s legyőzésével bebiztosították a végső győzelmet, pláne hogy az üldöző csak ikszelt a Chikhura ellen a záró fordulóban.

Az országos rekordbajnok fővárosi gárda 18. grúz bajnoki címét szerezte meg, korábban két alkalommal (1964, 1978) a szovjet bajnokságot is megnyerték, egyszer (1981) pedig a KEK-ben végeztek az élen.

A mostani szezont megelőzően a spanyol Xisco vette át a csapat irányítását, akivel súlyos fiaskót szenvedtek az Európa-liga őszi selejtezőjében a feröeri KÍ Klaksvík elleni 6-1-es zakó formájában, ám a hazai porondon végül nem volt ellenfelük.

A bajnoksággal kapcsolatban ugyanakkor érdekesség, hogy a korábbi négyszeres bajnok és 2017-es győztes Torpedo Kutaiszi osztályozót fog játszani a bennmaradásért, míg az elmúlt években rendszerint a bajnoki címért hajtó Szaburtalo Tbiliszi ezúttal csak az ötödik lépcsőfokon zárt.

A bajnokság végeredménye