Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: győzött, ennek következtében csoportelsőként jutott tovább a Tottenham – eredmények

Az Európa-liga csoportköreinek utolsó mérkőzésein a I jelzésű kvartettből a második hely volt még kérdéses, míg a J csoportban a Tottenham harcolt az első helyért az Antwerp csapatával. Előbbi csoportban a Villarreal találkozója koronavírus fertőzés miatt elmaradt.

Európa-liga, csoportkör, 6. forduló
I-csoport

A Maccabi és a Sivasspor a továbbjutást érő második helyért csapott össze, ahol a hazaiak számára a döntetlen is a legjobb 32 közé kvalifikálást jelentette. Ennek következtében szervezett védelemmel játszottak és inkább arra alapoztak, hogy ne kapjanak gólt, így ők biztos továbbjutók. A 66. percben viszont az első valamire való lehetőségéből gólt szereztek a hazaiak, amellyel bebiztosították a helyüket a legjobb 32 csapat között.

Maccabi Tel Aviv – Sivasspor 1-0 (0-0)
Játékvezető: A. Treimanis (lett), Helyszín: Bloomfield Stadion (Tel-Aviv)
Gólszerzők: E. Saborit (66.) ill.

A Villarreal – Qarabag találkozó koronavírus fertőzés miatt elmaradt! Az összecsapás már tét nélküli volt mindkét fél részére, előbbi első, míg utóbbi utolsó helyen végzett a csoportjában. A hírek szerint az azeri csapatnak fogják beírni a 3-0-ás végeredményt, mert a spanyolok nem vállalták a mérkőzést, ami érthető.

 

Az I-csoport végeredménye

J-csoport

A két együttes a csoportelsőségért csapott össze, a Spurs csapatának viszont csak a győzelem jelentette volna ezt, míg az Antwerp számára a döntetlen is tökéletes volt ehhez. Mourinho a B csapatát küldte fel a gyepre, igaz az utolsó félórára beküldte legjobbjait is a portugál mester. A kezdeti nehézségek után végül felőrölte ellenfelét a Tottenham, ennek következtében megnyerte kvartettjét az angol bajnokság éllovasa és várhatják a hétfő kora délutáni sorsolást. Az Antwerp a veresége ellenére is a legjobb 32 közé jutott.

Tottenham – Antwerp 2-0 (0-0)
Játékvezető: J. Manzano (spanyol), Helyszín: Tottenham Hotspur Stadium (London)
Gólszerzők: C. Vinicius (57.), Lo Celso (71.) ill.

A bolgár és az osztrák csapat már tét nélkül csapott össze, a LASK a Tottenhammel szemben rosszabb egymás elleni eredményének köszönhetően esett ki egy körrel a vége előtt, míg a Ludogorec eddig pont nélkül állt és a becsületéért harcolt. A vendégek hátrányból megtudták fordítani a találkozót, és végül megérdemelten nyerték meg a mérkőzést, de pechükre 10 pontot gyűjtve estek ki a csoportjukból, míg a Ludogorec egy pontot sem tudott begyűjteni a hat forduló alatt.

Ludogorec – LASK 1-3 (0-0)
Játékvezető: V. Meshkov (orosz), Helyszín: Huvepharma Arena (Razgrad)
Gólszerzők: E. Manu (46.) ill. P. Wiesinger (56.), R. Renner (62. – büntetőből), E. Madsen (67.)
Kiállítva: A. Santana (62.)

A J-csoport végeredménye

A góllövőlista élmezőnye