Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: simán nyert, így csoportelsőként jutott tovább a Leverkusen – eredmények

Az Európa-liga csoportköreinek utolsó mérkőzésein a C és D jelzésű kvartettekben már csak az első és második helyeken való osztozkodás volt a kérdés.

Európa-liga, csoportkör, 6. forduló
C-csoport

A Leverkusen és a Slavia Praha a csoportelsőségért szállt harcba egymással, és meglepetés lett volna, ha nem a németek győznek a találkozón. A gyógyszertáriak nagyon simán nyerték meg az összecsapást, Leon Bailey duplájával már az első játékrészben két góllal mentek, majd Diaby és Bellarabi is betalált, amivel kialakult a 4-0-ás végeredmény.

Leverkusen – Slavia Praha 4-0 (2-0)
Játékvezető: T. Sidiropoulos (görög), Helyszín: BayArena (Leverkusen)
Gólszerzők: L. Bailey (8. 32.), M. Diaby (59.), K. Bellarabi (90+1.) ill.

A két együttes már tét nélkül játszotta egymással a találkozott, talán a becsületbeli harmadik hely megszerzése adhatott némi kedvet a csapatoknak a játékhoz, azonban nem potyogtak a gólok. Mindkét együttes komolyan vette a találkozót és nagy hangsúlyt fektettek a védekezésre, a támadásra kevésbé. Egyetlen gól esett a találkozón, amit a hazaiak középpályása Hatuel szerzett, így csapatát a harmadik helyre lőtte.

H. Beer Sheva – Nice 1-0 (0-0)
Játékvezető: K. Tohver (észt), Helyszín: HaMoshava Stadion (Petach Tikva)
Gólszerzők: R. Hatuel (72.) ill.

A C-csoport végeredménye

D-csoport

A skótok úgy utazhattak el a lengyel klubhoz, hogy ha bármilyen arányú győzelmet aratnak, akkor a csoport első helyén végeznek, ami így is lett végül. Itten első félidei találata, valamint Hagi második játékrészben szerzett gólja három pontot ért Steven Gerrard együttesének, aminek következtében megnyerték kvartettjüket.

Lech Poznan – Glasgow Rangers 0-2 (0-1)
Játékvezető: J. Sanchez (spanyol), Helyszín: Stadion Miejski (Poznań)
Gólszerzők:ill. C. Itten (31.), I. Hagi (72.)

A Benfica számára még volt tétje az összecsapásnak, míg a Standard Liege számára a csoportban esetleg a harmadik hely megszerzése lehetett a cél, hogy legalább ne utolsóként essenek ki. A két fél között egy egész jó mérkőzés alakult ki, ugyanis négy gól is esett a találkozón, amin egyenlő arányban osztozkodtak meg a felek, teljesen igazságos döntetlen született a mérkőzésen. A Benfica ugyan továbbjutott, de csak a második lett csoportjában.

Standard Liege – Benfica 2-2 (1-1)
Játékvezető: A. Kulbakov (fehérorosz), Helyszín: Stade Maurice Dufrasne (Liège)
Gólszerzők: N. Raskin (12.), A. Tapsoba (60.) ill. Everton (16.), Pizzi (67. – büntetőből)

A D-csoport végeredménye

A góllövőlista élmezőnye