Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentin hátvédet igazolna januárban a Barca – sajtóhír

Egybehangzó nemzetközi lapértesülések szerint a Barcelona egyik legfőbb kiszemeltje az Ajax fiatal védője lehet a januári átigazolási időszakban a hátvédsor megerősítése érdekében…

 

A spanyol és az argentin sajtó is megerősítette, hogy a Barcelona vezetősége komolyan fontolóra veheti az Ajax Amszterdam ígéretes formában teljesítő fiatal hátvédje, Lisandro Martínez leigazolását a közelgő, januári transzfer időszak során.

A 22. életévében járó középhátvéd másfél évvel ezelőtt mintegy 7 millió euróért cserébe szerződött a holland fővárosi egyesülethez. Hazájában ezt megelőzően a Newell’s Old Boys és a Defensa y Justicia gárdáit szolgálta, menet közben pedig folyamatosan tagja volt a korosztályos válogatottaknak, 2019-ben a felnőtt válogatottban is bemutatkozott, ahová azóta egyre többször behívót kap. Martínez az első európai szezonjában 41 tétmeccsen lépett pályára az Ajax színeiben, annak ellenére, hogy a bajnokságot a koronavírus-járvány miatt végig sem játszották. Az aktuális idényben nyolc bajnokin és öt BL-meccsen szerepeltették, hátvéd létére pedig már két gólt is szerzett.

Mint ismeretes, a 2020-2021-es szezonban eddig mérsékelten szereplő Barcelona csapatát rengeteg sérülés is sújtja. Ronald Koeman csapatának védelméből jelenleg Gerard Pique és Samuel Umtiti is sérüléssel bajlódik, többen pedig a közelmúltban tértek vissza, de mindenképpen vékony a bevethető játékosok létszáma és minősége egyaránt.