Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fortuna Liga: két vereség után most is csak egy pontot szerzett a DAC – videóval

Az előző két mérkőzése elvesztése után a felvidéki FC DAC 1904 gárdája a szlovák bajnokság (Fortuna Liga) szombati programjában Rózsahegyre látogatott…

 

Ugyan legalább már nem kapott ki, de a Ruzomberok elleni 1-1-es döntetlennel cseppet sem lehet elégedett a Bernd Storck által irányított FC DAC 1904 együttese. A több mint feledhető első félidőben nem sokszor forogtak veszélyben a kapuk, a folytatásban viszont mindössze hat percet kellett várnunk a rózsahegyi vezető gólra: az észak-macedón Tihomir Kostadinov fejjel vette be Jedlicka ketrecét. A szerdahelyiek igyekeztek felpörgetni a játékot a hátrányba kerülést követően, Kalmár Zsolt például egy sárga lapos figyelmeztetést is összeszedettebb és több ígéretes helyzetet is sikerült kialakítani. Mígnem aztán negyedórával a vége előtt Divkovic gólpasszából a szezonbeli hetedik találatát szerző venezuelai Eric Ramirez kiegyenlítette a mérkőzés állását. A hajrában hiába akadt több lehetőség is a szerdahelyiek előtt, a győzelmet jelentő találatot nem sikerült bevinni, így ugyan két pontra csökkent a lemaradás az éllovas Slovan mögött, a pozsonyiak ebben a fordulóban vasárnap még pályára lépnek Nagyszombaton.

A kissé felforgatott összeállításban pályára lépő felvidéki gárda csapatkapitánya, Kalmár Zsolt végig játszotta a mérkőzést, míg Schäfer András kihagyta a találkozót, a cserekapus pedig a 19 éves Veszelinov Dániel volt.

Ruzomberok – FC DAC 1904 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Konstadinov (51.), ill. Ramírez (75.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye