Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Horvátország: nagy pofonba szaladtak bele Kleinheislerék és Gyurcsóék

A horvát bajnokság (HNL) 15. fordulójának szombati játéknapján nem sok babért termett a magyar válogatott légiósainak csapatai számára, lévén mindketten – viszonylag – sima vereséget szenvedtek…

A listavezető Osijek gárdája hatalmas meglepetésre 4-1-es vereséget szenvedett el a harmadik helyen tanyázó Gorica vendégeként, miután egyszer még kiegyenlített, de három gólt kapott a második játékrész során. Kleinheisler László a 61. percben még 1-2-es állásnál jelentkezett játékra. Vereségével az eszéki gárda ugyan továbbra is vezeti a bajnokságot, de hárommal több meccset játszott az általuk csak egyetlen ponttal megelőzött Dinamo Zagrebnél.

Gorica – Eszék 4-1 (1-0)
Gólszerzők: Dieye (13.), Kalik (54., 65.), Mitrovic (77.), ill. Mierez (49.)

Nem járt több sikerrel a továbbra is csak a középmezőnyben veszteglő patinás Hajduk Split együttese sem, amely végül 4-2-re kapitulált a Varazdin vendégeként. Sokáig úgy tűnt, hogy a splitiek súlyos fiaskót szenvednek, hiszen húsz perccel a vége előtt még 3-0 volt az állás, majd sikerült egyetlen gólra felzárkózniuk, ám végül kettővel kaptak ki. A második félidőben azért a szünetben beküldött Gyurcsó Ádám a beszámolók szerint üde színfoltja volt gyengélkedő csapatának.

Varazdin – Hajduk Split 4-2 (2-0)
Gólszerzők: Posavec (4.), Grgec (32.), Senic (59.), Obregon (90+6.), ill. Caktas (72., 78.)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye