Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a Real nyerte a madridi derbit, Carvajal nagy bombával tért vissza – videóval

A spanyol élvonalbeli bajnokság 13. fordulójának legnagyobb rangadóján a Real Madrid hazai pályán kétgólos győzelmet aratott a városi rivális Atlético Madrid ellen – ezzel a bajnoki címért folytatott harc is kiélezettebbé vált.

Az összecsapás igencsak magas színvonalban indult, a Real fölényes labdabirtoklása mellett az Atlético is nagyszerű labdakihozatalokat mutatott be. A kapura azonban csakis a hazaiak voltak veszélyesek, ez az első negyedóra végén érdemben is megmutatkozott: Toni Kroos szögletére Casemiro érkezett fejjel – a brazil három védő kíséretében is bólintani tudott, az ellenfél kapusa, Jan Oblak tehetetlen volt. Ráadásul a gólt megelőzően kapufája is volt Zinedine Zidane együttesének, Karim Benzema ballal járt közel a vezetés megszerzéséhez. A vendégek kaput eltaláló lövés nélkül hozták le az első játékrészt.

A fordulást követően a Matracosok több helyen is változtattak, a szünetben három cserére szánta el magát Diego Simeone vezetőedző. Az egyik cserejátékos, Thomas Lemar kis híján ki is egyenlített, hatalmas ziccerben lőtt mellé. Ellenben a sérülésből visszatérő Dani Carvajallal, aki fantasztikus távoli bombájával a kapufát találta el, a labda viszont a vetődő Oblak hátáról a hálóba pattant – mindez több mint egy óra elteltével. Az Atléti a folytatásban sem talált fogást a Királyi Gárda védelmén, igaz, Lemar alaposan megdolgoztatta Thibaut Courtois-t. A véghajrában Lucas Vázquez majdnem meglőtte blancók harmadik gólját is, Oblak résen volt.

A címvédő Real három pontra megközelítette a listavezető Atléticót a La Liga tabelláján, igaz, a Matracosoknak eggyel kevesebb meccsük van. Előbbi a Bilbaót, utóbbi az Elchét látja majd vendégül a következő fordulóban.

Real Madrid – Atlético Madrid 2–0 (1-0)
Gólszerzők: Casemiro (15.), Oblak (63. – öngól)

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Péntek
Valladolid 3–2 Osasuna

Szombat
Valencia 2–2 Athletic Club
Getafe 0–1 Sevilla
Huesca 1–0 Alavés

Vasárnap
14:00 Real Sociedad – Eibar
16:15 Betis – Villarreal
18:30 Elche – Granada
21:00 Barcelona – Levante

Hétfő
21:00 Celta Vigo – Cádiz