Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: a ZTE sem tudta megállítani a Ferencvárost

Az OTP Bank Liga 14. fordulójában a Ferencváros a Zalaegerszeget fogadta, az edzőt menesztő Honvéd pedig Kisvárdára látogatott.

Bódog Tamás távozása után sem kezdett el szárnyalni a Honvéd – legalábbis egyelőre. Pisont István irányította a fehér mezben játszó vendég csapatot, amely kieső helyről várhatta ezt a fordulót, míg a Kisvárda a mezőny első felében tanyázott. A játék képét illetően azonban hasonlóan alacsony volt a színvonal mindkét oldalon – egyik együttesnél sem lehettek igazán elégedettek. Összességében a Kisvárda talán több helyzetet dolgozott ki és közelebb állt a győzelemhez, de betalálniuk nekik sem sikerült, így végül 0-0-al zárult ez az összecsapás.

Sokkal jobb meccsnek ígérkezett a Fradi és a ZTE találkozója. A zöld-fehérek a BL-csoportkör abszolválásával már nyugodtan koncentrálhatnak a bajnokságra – igaz sok a fáradt játékos, így például Dvali, vagy Mak is egyből a kezdőben kaphatott lehetőséget. A meccs azonban nem csak róluk szólt: a zalaiak már a 3. percben közel kerültek a gólhoz és a meccs legelején inkább ők tűntek veszélyesnek a letámadásuknak köszönhetően. A Fradi csak negyed óra elteltével kezdett ébredezni, összességében nézve pedig az első játékrész közel kiegyenlített volt. Sok helyzet mindkét oldalon, jó iram és nézhető játék – gól azonban egy félidő után itt sem esett.

A fordulás után azonban megtört a jég és sikerült gólokat szerezni. Előbb Laidouni csapott le szemfülesen egy szögletnél és pöckölte be ballal a labdát; majd két perccel később Baturina értékesítette a maga ziccerét. Lehetett volna akár nagyobb is a különbség a felek között, de Demjén Patrik 2-3 hatalmas bravúrt bemutatva végül versenyben tudta tartani csapatát. A zalaegerszegi padról azonban nem érkezett olyan támadó, aki igazából lendületet és frissességet tudott volna hozni a vendégek játékába. 2-0 lett így a vége, amivel a Fradi továbbra is veretlen és kevesebb meccset játszva is vezeti a bajnokságot. A ZTE a 8. helyen áll.

Kisvárda – Honvéd 0-0
G.:

Ferencváros – Zalaegerszeg 2-0
G.: Laidouni (68.), Baturina (70.)

A bajnokság jelenlegi állása

A góllövőlista állása