Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Ancelotti legyőzte volt játékosát

Biztató jelekkel érkezett Liverpoolba a Chelsea, hiszen csupán egy vereségük volt a bajnokságban a találkozó előtt, igaz azt pont a város másik csapatától szenvedték el. Az Everton viszont a kiváló rajt után visszaesett és legutóbbi hét bajnokijából csupán egyet tudott megnyerni és négyet is elvesztett. Ezután a találkozó után Frank Lampard együttese rossz szájízzel gondolhat a Beatles városára, hiszen két bajnoki vereségüket a két liverpooli csapat ellen szenvedte el.

Everton – Chelsea 1-0 (1-0)
Helyszín: Liverpool, Goodison Park Vezette: J. Moss
Gólszerzők: Sigurdsson (22.- büntetőből) ill.
Sárga lapok: Richarlison (24.), Doucoure (80.) ill. Kante (45.+3), James (59.), Silva (65.)
Kiállítva:ill.

Kevés helyzettel kezdődött a találkozó. Majd 21. percben a Chelsea kapusa, Mendy teljesen felesleges jött ki a kapujából, aminek a végeredménye az lett, hogy elütötte Calvert-Lewin és büntetőt kapott az Everton. A tizenegyest Sigurdsson értékesítette 1-0! Ezután felpörgött a mérkőzés. Több Chelsea helyzet után Richarlison is betalálhatott volna, de több gól nem született az első félidőben.

A második félidőben ott folytatták a csapatok, ahol abba hagyták az első játékrész végén. Majd a kezdeti lelkesedés után visszaesett a színvonal. A félidő felénél majdnem megkapta a második büntetőjét is az Everton, de végül a VAR elvette tőlük a lehetőséget.

Everton: Pickford – Holgate, Mina, Keane – Godfrey, Doucoure, Allan, Sigurdsson (Gomes 83.) – Iwobi (Davies 86.), Calvert-Lewin, Richarlison (Kenny 90.)
Vezetőedző: Carlo Ancelotti

Chelsea: Mendy – James, Zouma, Silva, Chilwell – Kante, Kovacic (Gilmour 83.) – Havertz (Abraham 68.), Mount, Werner – Giroud
Vezetőedző: Frank Lampard

A Premier League állása

A góllövőlista élmezőnye