Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sergio Ramos: a madridi derbik királya

Ma este a Alfredo di Stefano stadionban találkozik egymással a Real Madrid és az Atlético Madrid a La Liga 13. fordulójában. A találkozón már biztosan ott lesz a sérüléséből felépülő Sergio Ramos is, aki természetesen az egyik legfontosabb játékos a madridi derbik történetében.

Sergio Ramos a Sevilla tartományába tartozó Camas városában született 500 kilométerre Madridtól, de mégis ő a spanyol főváros koronázatlan királya a legtöbb madridi mérkőzésen.

Ha Ramos ma pályára lép, és minden bizonnyal így is fog történni, akkor ez lesz a 43. mérkőzése az Atlético Madrid ellen. Az első találkozóján a habfehér gárda nyert 3-0-ra a Vincente Calderon stadionban a 2004/05-ös szezonban, és azóta rekordot döntött a szerepléseivel.

A 34 éves védő emellett is nagy hatással volt az Atletico Madrid elleni meccsekre: ez volt az egyetlen városi derbi eddig, ami egy európai kupasorozat döntőjében találkozott. Ez esetben ez két Bajnokok Ligája finálét jelent, és Ramos mindkét mérkőzésen be is talált. A legemlékezetesebb jelenése az Atlético Madrid ellen minden bizonnyal így is a 2014-es Bajnokok ligája döntőben volt, amikor a 93. percben fejelt egyenlítő góljának köszönhetően hódította el később a “La Decimát”, azaz a 10. BL-trófeáját a Real Madrid.