Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A France Football bejelentette az Aranylabda-álomcsapatot

Az Aranylabdát minden évben kiosztó France Football egy szavazás során kiválasztott 11 ember a díj álomcsapatához.

A France Football idén nem osztotta ki az elismerést a koronavírus-járvány okozta helyzet miatt, de a szervezők így is összeállították az Aranylabda 11 fős álomcsapatát. A játékosokra 140 sportújságíró szavazhatott, és végül egy kapust, három védőt, négy középpályást és három támadót választottak be a csapatba.

Kapus:

A legjobb hálóőrnek a szovjet Lev Jasint választották, aki olyan neveket előzött meg, mint Iker Casillas, Gianluigi Buffon, Gordon Banks vagy Peter Schmeichel. A Dinamo Moszkva korábbi játékosát “Fekete Pókként” is emlegették, és ő az egyetlen kapus eddig az Aranylabda történetében, aki megnyerte a díjat 1963-ban. Jasin 1990-ben hunyt el, 60 éves korában.

Védők: 

A jobb oldalra a brazil legendát, Cafút választották, olyan nevek előtt, mint Philipp Lahm, Lilian Thuram és honfitársai Carlos Alberto és Djalma Santos. A korábbi AC Milan játékos 2002-ben megnyerte a világbajnokságot Brazíliával és még mindig tartja a legtöbb válogatottság rekordját is 142 mérkőzéssel. A bal oldalra milánói csapattársát, Paolo Maldinit választották.

A védelem közepére a kétszeres Aranylabda-győztes (1972, 1976) Franz Beckenbauer került, megelőzve a Real Madrid csapatkapitányát, Sergio Ramost. Mellettük még Franco Baresi, Marcel Desailly, Ronald Koeman és Bobby Moore nevére lehetett voksolni.

Középpályások:

A Barcelona legendáját, Xavit választották az egyik legjobb középpályásnak, aki a katalán együttessel mindent megnyert, és 2010-ben a világbajnoki trófeát is a magasba emelhette, de az Aranylabdát sose nyerte meg. Mellette a németek korábbi védekező középpályása, Lothar Matthaus került, aki 1990-ben kapta meg a rangos elismerést, miután remek  játékával hozzásegített Németországot a világbajnokság megnyeréséhez. Melléjük két hatalmas legenda neve került: a nemrég elhunyt argentin zseni, Diego Maradona és a brazilok talán legnagyobb játékosa, Pelé.

Támadók:

Minden bizonnyal nem okoz senkinek meglepetést az, hogy Cristiano Ronaldo és Lionel Messi is ott van a legjobbak között az Aranylabda álomcsapatában: az argentin 6, míg a portugál 5 díjjal büszkélkedhet, és évekig senki nem tudta letaszítani őket erről a trónról. A csapatban ők mint bal- és jobbszélső szerepelnek, középcsatárnak viszont a brazilok másik legendáját, Ronaldo Nazariót választották.