Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El-sorsolás: a spanyol listavezetőt kapta ellenfeléül a Manchester United

Az Európa-liga csoportkörei lezajlottak az elmúlt héten, ennek következtében a mai nap folyamán az Európai Labdarúgó-szövetség megtartotta a 32 továbbjutó csapatnak az összesorsolását. Több igazán pikáns párosítás is kialakult, így nem csak a Bajnokok Ligáját lesz érdemes megtekintenünk tavasszal.


Az Európa-ligában a csoportkörből 24 csapat jutott tovább, és hozzájuk csatlakoztak a BL-csoportok harmadik helyezettjei, ennek következtében alakult ki a 32 csapatos mezőny, amelyben már oda-visszavágós egyenes kieséses formában folytatódik a küzdelem. A sorsolásnál a Bajnokok Ligája csoportokból érkező legjobb négy csapat, valamint az El-ben a 12 csoportelső alkotja majd a kiemelt kalapot, a többi együttes pedig a nem kiemeltet. A kialakuló párharcokban mindig a kiemelt csapatok játsszák idegenben az első találkozót. Az ugyanabból a csoportból továbbjutó, illetve azonos nemzetből érkező csapatok a 32 között még nem kerülhetnek össze, csak a nyolcaddöntőben.

A legjobb 32 közé az alábbi együttesek kvalifikálták magukat:
Csoportgyőztesek:
 AS Roma (olasz), Arsenal (angol), Bayer Leverkusen (német), Rangers FC (skót), PSV (holland), Napoli (olasz), Leicester City (angol), Milan (olasz), Villarreal (spanyol), Tottenham Hotspur (angol), Dinamo Zagreb (horvát), Hoffenheim (német)

Csoportmásodikok: Young Boys (svájci), Molde (norvég), Slavia Praha (cseh), Benfica (portugál), Granada (spanyol), Real Sociedad (spanyol), Sporting Braga (portugál), Lille (francia), Maccabi Tel-Aviv (izraeli), Royal Antwerp (belga), Wolfsberg (osztrák), Crvena zvezda (szerb)

A BL-ből csatlakoznak: Manchester United (angol), Ajax (holland) FC Salzburg (osztrák), Sahtar Donyeck (ukrán), Olympiakosz Pireusz (görög), FK Krasznodar (orosz), FC Bruges (belga), Dinamo Kijev (ukrán)

Az Európa-liga legjobb 16 közé jutásának teljes programja:

Játéknapok: a legjobb 16 közé jutásért az odavágókat február 18-án rendezik, míg a visszavágókat február 24-én bonyolítják le.

Az Európa-liga további menetrendje:
Nyolcaddöntő
Sorsolás időpontja: 2021. február 26.
Játéknapok: 2021. március 11. (odavágók); március 18. (visszavágók)

Negyeddöntő
Sorsolás időpontja: 2021. március 19. (kialakítják a végleges ágakat, így nem lesz több sorsolás)
Játéknapok: 2021. április 8. (odavágók); április 15. (visszavágók)

Elődöntő
Sorsolás időpontja: 
2021. március 19.
Játéknapok: 
2021. április 29. (odavágók); május 6. (visszavágók)

Finálé
2021. május 26., Gdansk (Lengyelország), Stadion Energa Gdansk