Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: ismét Benzema döntött, emberelőnyben nyert a Real – videóval

A spanyol élvonalbeli bajnokság kedd esti mérkőzésén a címvédő Real Madrid hazai pályán 3–1-es győzelmet aratott az Athletic Bilbao ellen – a Királyi Gárda a mérkőzés nagy részében emberelőnyben futballozott.

A hazaiak kicsattanó önbizalommal vághattak neki a mérkőzésnek, hiszen az elmúlt héten csoportelsőként jutottak tovább a Bajnokok Ligájában, majd a városi rivális Atléticót is legyőzték. Gaizka Garitano csapatával már más volt a helyzet, a Bilbao utoljára még november közepén tudott diadalmaskodni a ligában.

A vendégek már az összecsapás első negyedórájában megfogyatkoztak, Raúl García ugyanis kétszer is sárga lapot érően szabálytalankodott. Az első játékrészben az Athletic egyáltalán nem volt veszélyes a Real kapujára. Amikor már úgy tűnt, hogy gól nélküli döntetlennel vonulnak az öltözőbe a felek, akkor érkezett Toni Kroos, aki nagyszerűen kilőtte az alsó sarkot. Érdemes megjegyezni, hogy a félidő során a blancók nagy valószínűséggel jogosan reklamáltak, amikor az ellenfél jobbhátvédje, Ander Capa kezezett a saját büntetőterületén belül – az esetet még csak vissza sem nézték.

A fordulást követően emberhátrányban is felpörögtek a baszk játékosok, ez az 52. minutumban érdemben is megmutatkozott: a már említett Capa volt eredményes egy szép támadás, valamint Thibaut Courtois-védés után. A piros-fehérek öröme nagyjából 20 percig tartott, ekkor ugyanis egy szögletvariációt követően a remek formában lévő Karim Benzema a hálóba fejelte Dani Carvajal beívelését. A hajrában a francia csatár megduplázta találatai számát, remek kontratámadás végén járt túl a kapus, Unai Simon eszén – ezzel beállítva a végeredményt. Benzema kulcsfontosságú tagja a Madrid gépezetének, elég csak a néhány nappal ezelőtti, Mönchengladbach elleni teljesítményére gondolni, amely sorsdöntőnek bizonyult.

Zidane gárdája pontszámban beérte a két listavezetőt a tabellán, név szerint a Real Sociedadot és az Atlético Madridot – igaz, a Matracosok kevesebb mérkőzésen vannak túl. A Bilbao csupán a 13. helyen áll, pénteken az Huesca ellen javíthat majd az együttes. A Real legközelebb az Eibarral találkozik majd.

Real Madrid – Athletic Club 3–1 (1-0)
Gólszerzők: Kroos (45+1.), Benzema (74., 90+2.), ill. Capa (52.)
Kiállítva: Raúl García (13.)

A találkozó videós összefoglalója:

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: