Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FIFA-gála: leleplezték az év csapatát – HIVATALOS

A nemzetközi labdarúgó-szövetség (FIFA) csütörtök este tartja hagyományos év végi díjátadó gáláját, az ismert okok miatt ezúttal virtuális keretek közt…

Az év legjobb 11 játékosának kijelölése során aligha történtek eget verő meglepetések. A várakozásoknak megfelelően a Bayern München és a Liverpool adta a legjobb játékos a 2020-as naptári esztendő legerősebb csapatának kialakítása során, hiszen mindkét csapatból három-három labdarúgó nyert besorolást, továbbá egy olyan, aki az évben mindkét csapatban játszott.

Némi meglepetés azért, hogy amíg az év kapusa Manuel Neuer, addig az év csapatában kapusposztra Alisson Beckert jelölték, ami nem tűnik logikus döntésnek. Természetesen a posztján évek óta kiemelkedőnek számító Sergio Ramos és Kevin De Bruyne jelölése nem maradt el, mint ahogyan annak ellenére, hogy már évek óta túl vannak önmaguk csúcsformáján, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo is bekerült az év legjobbjai közé.

Az év csapata

Alisson Becker (Liverpool) – Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Virgil van Dijk (Liverpool), Sergio Ramos (Real Madrid), Alphonso Davies (Bayern München) – Joshua Kimmich (Bayern München), Kevin De Bruyne (Manchester City), Thiago Alcantara (Bayern München, Liverpool) – Lionel Messi (Barcelona), Robert Lewandowski (Bayern München), Cristiano Ronaldo (Juventus)