Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: januárban el akarják adni Coutinhót – sajtóhír

Spanyol sajtóértesülések szerint a Barcelona jelenlegi, ideiglenes elnöke arra kérte a vezetőséget, hogy találják meg a módját annak, hogy Philippe Coutinhót eladják a téli átigazolási időszakban. 

A katalán Ara sportlap információi szerint a Barcelona jelenleg regnáló, az elnöki jogköröket korlátozottan gyakorló megbízott vezetője, Carles Tusquets arra kérte a klub technikai igazgatóját, Ramon Planest, hogy még a téli átigazolási időszakban találjanak egy új klubot a csapat hányatott sorsú brazil középpályásának, Philippe Coutinhónak.

A Barcelona továbbra is nagyon nehéz pénzügyi helyzetben van, amin nem segít az sem, hogy a csapat sem teljesít túl jól eddig a szezonban. A keret megerősítéséhez viszont pénz kell, és Tusquets Coutinho eladásában látja az új igazolásokat fedező pénzösszeget és a spórolás egyik alapját. A lap szerint a katalánok két kiszemeltje a már nyáron is többször szóbakerülő Memphis Depay és Eric Garcia. Emellett Coutinho jelenleg évi 11 millió eurót keres.

A kérés viszont azért érdekes, mert az elnöki jogköröket gyakorló személy elviekben nem hozhat döntést a játékosok igazolásaival kapcsolatban, de ez a gyakorlatban nem mindig érvényesült, mivel 2015-ben Ramon Adell is engedélyezte Arda Turan és Aleix Vidal szerződtetését.

Coutinho Ronald Koeman irányítása alatt több játéklehetőséget kapott: eddig összesen 11 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 3 gólt és 2 gólpasszt is jegyzett.