Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: 50 év után újra a Camp Nouban a női csapat

A Barcelona csapata a hivatalos oldalán erősítette meg, hogy megszokott stadionja helyett rövidesen egy mérkőzés erejéig a Camp Nouban léphet pályára a katalán egylet női csapata…

A Barcelona egyesülete a pénteki napon jelentette be, hogy a klub női csapata, a január 6-án esedékes, Espanyol elleni városi rangadóját a Camp Nouban fogja megrendezni.

A Barca jelenlegi formájában 2015 óta működő női csapata sosem játszott még a férfi csapat stadionjába, hazai mérkőzéseit – a B csapathoz hasonlóan – a Johan Cruyff Stadionban játssza. Az Espanyol elleni találkozó Camp Nouban történő megrendezésével a Barcelona egy 50 évvel ezelőtti találkozónak kíván emléket állítani: 1970. december 25-én ugyancsak a legendás stadionban került sor a Barca női együttesének elődje, a Selecció Ciutat Barcelona első nem hivatalos összecsapására az Unió Esportiva Centelles ellen.

A Barcás hölgyek öt év alatt egy bajnoki címet és két Királyné-kupát nyertek, tavaly pedig a bejutottak a Bajnokok Ligája döntőjébe, melyet 4-1-re veszítettek el a favorit Olympique Lyon ellen a budapesti Groupama Arénában.