Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juventus: Buffon még mindig a párizsi kaland miatt bánkódik

Alapesetben sokkal nehezebben szorulhatott volna ki a Juventus kezdőcsapatából Gianluigi Buffon. Ám az olaszok világbajnok portása 2018-ban úgy gondolta, hogy kipróbálja magát a Paris Saint-Germainben is. A veterán játékos azonban egy idény után gyorsan visszatért Torinóba.

Csakhogy a 2019-es visszatérés nem úgy sikerült Buffon számára, ahogy azt feltétlenül várta volna. A hamarosan már 43 esztendős kapus csak második számú megoldásnak számít a posztján Wojciech Szczesny mögött. A Juve legendája ebben az idényben három bajnokin és egy Bajnokok Ligája-meccsen volt a kezdőcsapat tagja.

Buffon a francia ’Equipe-nek nyilatkozat a PSG-s kalandjáról. A lap arról a Manchester United elleni BL-nyolcaddöntőről is kérdezte, amikor nyert helyzetben estek ki hazai pályán:

„Hetente háromszor vagy négyszer gondolok vissza arra a meccsre, amely sok sajnálatot ébreszt bennem. Párizsban nagyon jól éreztem magam, a PSG-ből nem hiányzott semmi. nagyon meghatott a rajongók megbecsülése és tisztelete irántam. Hihetetlen hibáért okolom magam. Egy hibáért, amivel olyan tapasztalatot szereztem, amelyet nem kellett volna. Mentálisan azon az estén nem voltam a szokásos koncentrációmban. Nem volt erőm és energiám ahhoz, hogy észrevegyem, hogy túl könnyelműen készülünk a mérkőzésre. A Juventus-nál ez nem történt volna meg. Biztos voltam benne, hogy abban a szezonban bejutunk a döntőbe.”

– kesergett Buffon, a majd két évvel ezelőtti bakija miatt.