Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Messi utolérte Pelét, de a győzelemnek végül nem örülhetett! – Videóval

A spanyol bajnokság 14. fordulójában a szezon előtt jelentősen meggyengülő Valencia meglepetésre elvitt egy pontot a Camp Nouból.

Rögtön magához ragadta a kezdeményezést a Barca, amely óriási mezőnyfölénybe került már az első percekben, ugyanakkor a betömörülő vendég védelem ellen az utolsó átadásokba a Valencia kapuja előterében rendre hiba csúszott.

A vendégek elsősorban a védekezésre összpontosítottak, ám a félidő közepére mintha megérezték volna, hogy lehet keresnivalójuk: Előbb Yunus Musah-t szerelte hatalmas helyzetben saját csapattársa (!) a Barca tizenhatosán belül, majd Carlos Soler szép lövését tolta szögletre ter Stegen. A sarokrúgás után Mouctar Diakhaby megverte védőjét és közelről, szépen fejelt a kiszolgáltatott ter Stegen hálójába. (0-1)

A bekapott gól után, Pedri révén vezetett egy gyors kontrát a hazai csapat, amelyet Griezmann fejezett be gyenge lövéssel. A Barca ment előre, próbálkozott, ám csupán ter Stegen óriási bravúrján múlott Maxi Gómez fejesénél, hogy nem került két gólos hátrányba a 45. percben(…)

(…) De hát milyen a futball!
A komoly helyzetekig jóformán el sem jutó hazaiaknak a hosszabbításban Antoine Griezmann kiharcolt egy büntetőt… Jaume Domenech kivédte Lionel Messi tizenegyesét, ám a kipattanót Jordi Alba középre rúgta, a bevetődő védőkön felperdülő labdát pedig Messi végül a kapuba juttatta. (1-1)

A hatszoros Aranylabdás klasszisnak ez volt a 643. Barcás-gólja, amellyel beállította Pelé rekordját az egy klub színeiben szerzett legtöbb gól tekintetében!

A szünet után érezhetően próbált magasabb fokozatra kapcsolni a Barca, amelynek nagyon hamar  meg is lett az eredménye Ronald Araujo látványos lövése után. (2-1). Az uruguayi középhátvéd ezzel igen stílusosan szerezte első Barcás- találatát.

A vezető gól után ahogyan azt várni lehetett, a Barca birtokolta a albdát, már heylzetekig is eljutottak a katalánok, de mivel nem sikerült lezárnia a találkozót Ronald Koeman csapatának, jött az újabb fordulat!

A 69. percben egy vendégek a hazai védelem mögé kerültek, José Gaya a tizenhatoson belülről centerezhetett, Maxi Gomez pedig tökéletesen érkezett és ter Stegen kapujába perdített. (2-2) Érdekesség, hogy a Valencia szeret mostanában a Camp Nouba gólokat szerezni, hiszen legutóbbi öt találkozójukat tekintve a “denevérek” négyszer is eljutottak két gólig.

A Barcának megint váltania kellett, ezt jelezve előbb Mingueza, majd Coutinho kínálta meg egy-egy életerős lövéssel Domenech kapust.

A Barca próbálkozott becsülettel, de mintha megfogta volna az újabb bekapott gól a hazaiakat, és ezúttal is akadtak gondjai a befejezésekkel a katalánoknak, így a Valencia elvitt egy pontot a Camp Nouból.

FC Barcelona – Valencia 2-2 (1-1)
Camp Nou stadion, Vezette: A. Hernandez
Gólszerzők: Messi (49.) Araujo (52.) illetve Diakhaby (29.), M. Gomez (69.)
Sárga lap: Griezmann (13.), Mingueza (56.), J. Alba (92.)  illetve Gaya (47.)
Piros lap:

Barcelona: ter Stegen – Dest, Araujo, Mingueza, J. Alba – Busquets (F. de Jong, 46.) – Coutinho (Lenglet, 79.), Pedri (Pjanic, 86.) , Griezmann (Trincao, 73.), Messi – Braithwaite. Vezetőedző: Ronald Koeman

Valencia: Domenech – Wass, Gabriel, Diakhaby, Gaya – Musah (A. Blanco, 43.) , Soler, Racic, Cheryshev (Lee Kang-in, 90.) – M. Gomez, Guedes (M. Vallejo, 87.) . Vezetőedző: Javier Gracia

 

A 14. forduló további programja

Szombat:
18:30 Levante – Real Sociedad (tv: Spíler 2)
18:30 Osasuna – Villarreal
21:00 Sevilla – Valladolid (tv: Spíler 2)

Vasárnap:
14:00 Celta Vigo – Deportivo Alavés (tv: Spíler 2)
16:15 Granada – Real Betis (tv: Spíler 2)
18:30 Cádiz – Getafe (tv: Spíler 2)
21:00 Eibar – Real Madrid (tv: Spíler 2)

A La Liga állása:


A góllövőlista élmezőnye: