Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Suarez duplájával nyert az Atlético Madrid – videóval

A spanyol bajnokság 14. fordulójánnak szombati játéknapját az Atlético Madrid az Elchét fogadta a Wanda Metropolitanóban. Meglepetés nem történt, a madridiak simán nyertek, Suarez pedig duplázni tudott.

Dominált az első félidőben az Atlético Madrid. A 4. percben Donald húzta vissza ellenfelét a tizenhatoson belül, és a játékvezető először a tizenegyespontra mutatott, de miután visszanézte az esetet a videóbíró segítségével, visszavonta az ítéletet. A 32. percben Lemar lőtt kapura laposan a tizenhatosról briliáns szólója végén, de a kapus fantasztikus mozdulattal védeni tudott. A vezetést végül a 41. percben szerezték meg, amikor Trippier passzolt remekül Luis Suarez elé,  aki a bal alsó sarokba lőtt.

Az Atlético fölénye a második félidőben is folytatódott, és az 59. percben meglőtték a második góljukat is. Miután átvette a felé érkező remek passzt, Luis Suarez lőtt egyenesen a jobb alsó sarokba. A 64. percben, szinte a semmiből azonban szépített az Elche. Boye ugrott magasra a szögletből érkező labdára és a kapus mellett a hálóba fejelt. Az egyenlítéstől viszont messze álltak, és leginkább a madridiak támadtak. Ráadásul a 78. percben Marcone szabálytalankodott a tizenhatoson belül, amiért most tényleg tizenegyest kapott az Atlético Madrid. Diego Costa állt oda a labda mögé, és védhetetlen lövése Badia mellett vágódott a bal alsó sarokba. A végéig már visszavettek a csapatok, és az eredmény már nem változott.

Atlético Madrid – Elche: 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Suarez (41. 59.), Diego Costa (80. – büntetőből) ill. Boye (64.)
Sárga lap: Hermoso (40.) ill. Verdu (14.), Marcona (78.), Almiron (86.)
Kiállítás: – ill. –

A 14. forduló további programja

Péntek:
Athletic Bilbao – Huesca: 2-0

Szombat:
Atlético Madrid – Eibar: 3-1
16:15 FC Barcelona – Valencia (tv: Spíler 2)
18:30 Levante – Real Sociedad (tv: Spíler 2)
18:30 Osasuna – Villarreal
21:00 Sevilla – Valladolid (tv: Spíler 2)

Vasárnap:
14:00 Celta Vigo – Deportivo Alavés (tv: Spíler 2)
16:15 Granada – Real Betis (tv: Spíler 2)
18:30 Cádiz – Getafe (tv: Spíler 2)
21:00 Eibar – Real Madrid (tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista aktuális állása: