Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megválasztották az év játékosát az Egyesült Államokban – HIVATALOS

Hagyományos módon a naptári esztendő végéhez közeledve az Egyesült Államokban is díjazták a 2020-as év legjobb labdarúgóit…

 

Talán némi meglepetésre az év legjobb férfi labdarúgója a Schalke 04 égisze alatt a Juventus csapatában kölcsönben szereplő középpályás, Weston McKennie lett a hat jelölt közül a szavazatok 44 százalékát begyűjtve, és ezzel megelőzte az USA-ban hatalmas népszerűségnek örvendő, korábbi kétszeres győztes Cristian Pulisic-et (Chelsea, 27 százalék), valamint Sergino Destet (FC Barcelona, 14 százalék).

A 22 éves válogatott középpályás 2016-ban került a gelsenkircheniek akadémiájára, majd 2017-től már a felnőtteket erősítette, azóta 91 meccsen összesen 5 gólt szerzett a csapat mezében, ebből hármat a legutóbbi szezonban. A Juventusban nem feltétlen látványos, amit csinál, noha egy szép gólt már szerzett a szezonban, de leginkább a középpálya nélkülözhetetlen alapemberének számít hatalmas munkabírása révén.

McKennie a nemzeti csapatban 21 meccsen már hatszor talált be, múlt nyáron fiatal kora ellenére a Mexikó elleni Gold Cup-döntőben az USA csapatkapitánya lehetett.

A díj 1984-es bevezetése óta McKennie a 26. különböző győztes, egyúttal Alexi Lalas (1995, Padova) után a második olaszországi légiós, továbbá mindössze a második texasi származású díjazott a korábbi háromszoros nyertes Clint Dempsey (2007, 2011, 2012) után.