Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tizenhárom év után visszatért nevelőcsapatához a svájci középpályás – HIVATALOS

A pénteki napon került bejelentésre, hogy a svájci válogatott rutinos középpályása 13 év légiós karriert követően visszatért ahhoz a csapathoz, ahonnan aztán később valódi világutazásba kezdett…

A svájci bajnokságban szereplő FC Zürich együttese megerősítette, hogy egykori saját nevelésű játékosa, Blerim Dzemaili megannyi csapat végig járása után visszatért az egyesülethez..

A 34 esztendős svájci középpályás annak idején 2007-ben távozott a csapattól az akkor még a Premier League-ben szereplő Bolton Wanderers kedvéért. Dzemaili az angol klubnál egy percet sem játszott, kölcsönben a Torinót erősítette, ahová aztán végleg leszerződött. Nem sokkal később azonban tovább állt és a Parma (2009-2011), valamint a Napoli (2011-2014) játékosa volt. Egy évre kipróbálta magát a török Galatasaray soraiban, de hamar visszatért Olaszországba, előbb kölcsönben, majd végleg a Genoa gárdájához. 2016 és 2020 között a Bologna mezét viselte, noha menet közben a tulajdonos másik csapatánál, az MLS-ben induló Montreal Impactben is megfordult. Legutóbb a kínai Shenzhen FC alkalmazásában állt, azonban tétmeccsen egyetlen alkalommal sem lépett pályára.

A macedón származású középpályás pályafutása alatt csaknem 300 mérkőzést játszott a Serie A-ban, és 69 alkalommal húzhatta magára a svájci válogatott szerelését.

Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy Dzemaili karrierje utolsó állomásának szánja-e a hazatérést, és immár a levezetést kezdi meg, vagy éppen csak erőt gyűjt egy újabb külföldi kiruccanáshoz.