Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hazai vereséggel zárta az évet a Salzburg

Ahogyan arról beszámoltunk, Szoboszlai Dominik hosszú hónapok várakozása után bejelentette, hogy a Red Bull Salzburg csapatától átigazol az RB Leipzighez, vasárnap pedig lejátszotta utolsó mérkőzését az osztrák klub színeiben…

A Red Bull Salzburg együttese jókora meglepetésre hazai környezetben 3-2-es vereséget szenvedett a tavalyi évad meglepetéscsapatától, a Wolfsbergertől, amely hozzájuk hasonlóan bejutott a legjobb 32 közé az Európa-ligában.  Az első félidőben hiába volt több lehetősége a házigazdának, képtelenek voltak megszerezni a vezetést. A második felvonást pedig jókora rövid zárlattal kezdték, és a WAC egy perc különbséggel két gólt szerezve 2-0-s előnyre tett szert. Bő tíz perccel később sikerült magukhoz térniük, hiszen az elmúlt hetekben remek formában játszó Mergim Berisha a 64. percben egy gólra zárkóztatta fel csapatát, a 69. percben pedig Szoboszlai Dominik gólpasszából Patson Daka egyenlítette ki a találkozó állását. Nem örülhetett sokáig a Salzburg, mert bő tíz perccel a vége előtt a csereként beálló Eliel Peretz bevitte a harmadik találatot a Wolfsberger javára, akik így megnyerték a mérkőzést, és elrontották a Salzburg évzáróját.

A Salzburg ugyan továbbra is vezeti a ligát, de a második Sturm Graz jobban áll a vesztett pontok tekintetében. Szoboszlai tehát elbúcsúzott csapatával, és hamarosan belevág egy nagyobb, még izgalmasabb kalandba a Bundesligában.

Red Bull Salzburg – Wolfsberger 2-3 (0-0)
Gólszerzők: Berisha (64.), Daka (69.), ill. Scherzer (51.), Joveljic (52.), Peretz (79.)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye